Daniel Höglander är en av kockarna bakom Aloë, som från och med september ger plats åt Emma Persson som ny källarmästare. Foto: pressbild Daniel Höglander är en av kockarna bakom Aloë, som från och med september ger plats åt Emma Persson som ny källarmästare. Foto: pressbild

Michelinkrogen Aloë förnyar sig

Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Aloë, Niclas Jönssons och Daniel Höglanders finkrog i Långbro, har belönats med två stjärnor i Guide Michelin för sina ambitiösa avsmakningsmenyer. Nu meddelar krögarna via ett inlägg på Instagram att de kommer hålla sin sista service på restaurangen i slutet av sommaren.

Anledningen till skiftet uppger duon vara att de vill ge tid åt att reflektera över sin identitet och riktning, och anpassa sig efter samtiden. Vidare skriver de att diskussionen kring Aloë har pågått en tid, och att det nu är dags för en omvandling. Inlägget avslutas med orden “Vår dörr står öppen för er när vi tar våra första steg in i framtiden”. 

Daniel Höglander omtalades nyligen i media då han fick motta kritik efter att ha hjälpt till att öppna en restaurang i Ryssland.

Uppdatering 23 augusti:
Från och med september kliver Emma Persson, som arbetat på Aloë de senaste fyra åren, in som källarmästare för att driva restaurangen vidare i samma anda. Samtidigt tar Daniel Höglund över uppdraget som gastronomisk ledare på Operakällaren.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.