Nobis Hotel Stockholm öppnar ny restaurang!

Lokalen en trappa ner på Nobis Hotel på Norrmalmstorg, som tidigare huserade Caina, har efter omfattande renovering förvandlats till en elegant och intim restaurang, Noi. Här finns plats för drygt 70 gäster som får njuta av mat signerad kocktrion Peder Andreasen, Christian Attlefelt och Filip Poon under gastronomisk vägledning av Stefano Catenacci. Noi har utöver renovering till oigenkännlighet utrustats med bar, dj-utrymme, bågformade middagsbås och två chambre séparéer.

Med utgångspunkt i att framhäva säsongens bästa råvaror skapar kockarna på Noi en inspirerande meny med influenser från hela Europa. En snabbtitt på menyn avslöjar rätter som löjrom med mandelpotatischips, grillad bläckfisk, halstrad tonfisk på saltsten, rostade betor med friterad getost och knaperstekt ankbröst.

Med ett oslagbart läge på Norrmalmstorg blir Noi en restaurang i hjärtat av Stockholm. Visionen för restaurangen är att skapa en elegant och inbjudande atmosfär dit gäster kommer för att njuta av vällagad mat och trevligt sällskap.

- På Nobis Hotel Stockholm har vi sedan öppningen kallat loungen Stockholms vardagsrum, en naturlig förlängning på konceptet blir att presentera Stockholms matsal i form av Noi. En plats där du och ditt sällskap kan frottera i en lyxig men avslappnad och stämningsfull miljö, säger Morsi Khaled, VD Nobis Hotel.

Materialvalen i matsalen är genomgående naturliga, som garvat läder från Tärnsjö, massiv valnöt, mosaikparkett och svart marmor. Tonerna går i cognac, saffransgult och mörkgrönt. Alla delar av restaurangen är specialritade av arkitekter på Wingårdhs.

- Vi har utnyttjat det hemliga läget med ambitionen att förstärka känslan ytterligare. Vi har arbetat på att addera en avslappnad mystik, det har vi gjort genom dova kulörer och uteslutande exklusiva materialval, säger Sara Helder, inredningsarkitekt på Wingårdhs.

Restaurangen kommer att servera middag tisdag till lördag 17-00. Restaurangens chambre séparéer blir utmärkta utrymmen för privata tillställningar och evenemang.

Noi öppnar fredagen den 16 mars, bord bokas här.