Nobisgruppen söker konstnärer som vill ställa ut på Miss Clara Hotel

Inför den tredje upplagan av utställningen Konsten att vara Kvinna söker nu Miss Clara Hotel kvinnliga konstnärer som vill ställa ut sina verk. Alla som definierar sig som kvinna kan ansöka om att bli en del av utställningen, vare sig du är en glad amatörer eller professionell konstnär.

Byggnaden som Miss Clara by Nobis Hotel huserar i var en gång flickskolan Ateneum. Hotellet har fått sitt namn från den färgstarka föreståndarinnan Clara Strömberg som huserade i byggnaden runt 1910, en av pionjärerna inom svensk skolundervisning. Flickskolan låg före sin tid med både sexualundervisning och gymnastik på schemat. Utställningen Konsten att vara Kvinna är en hyllning till Clara och andra kvinnor som vågat gå emot strömmen.

De sökande som blir antagna med sina verk kommer att bli en del av utställningen Konsten att vara kvinna, som har vernissage den 8 mars. Utställningen visas i en månad där samtliga verk kommer att vara till salu, där Miss Clara by Nobis skänker hälften av intäkterna från restaurang och bar till organisationen Kvinna till Kvinna, som jobbar med kvinnors mänskliga rättigheter i 20 länder.

Utställningen öppnar med vernissage på Internationella Kvinnodagen den 8 mars.

Läs mer och ansök här.