Nu öppnar Stockholms nya skybar – på 28:e våningen

Högst upp i skrapan Sthlm 01, närmare bestämt 102 meter över marken, öppnar Sjöstaden Skybar den 13 maj. Bakom satsningen står krögaren Niklas Ahlbom.

Den treuddsformade skrapan Sthlm 01, med en fasad av aluminium och glas, kommer snart att börja locka stockholmare och turister som vill dinera och umgås på hög höjd. Sjöstaden Skybar drivs av krogentreprenören Niklas Ahlbom, som även står bakom Restaurang Göteborg i Hammarby sjöstad och Himlen på Södermalm.

– Sjöstaden Skybar blir ett helt nytt koncept som ska gå i linje med den avslappnade, moderna och pulserande känslan vi vill erbjuda våra gäster på alla våra krogar. Det ska vara lättillgängligt för alla, särskilt för boende i Sjöstaden och direkta närområden som Södermalm, söderort och Nacka, säger Niklas Ahlbom till Nöjesguiden.

Sj&oring;staden Skybar inredning
Utiskt från Sj&oring;staden Skybar

Drygt 100 meter över marken kommer gästerna kunna njuta av lunch, middag och afterwork med milsvid utsikt över Stockholm, bland annat Årstaviken. Restaurangens koncept och interiör är starkt influerat av 70-talet, men i en mer modern tappning och med tydlig Södervibb. Under sommaren kan man även hänga på den soliga takterrassen som rymmer cirka 100 personer.

Maträtterna på menyn tar till stor del avstamp i kolgrillat och rökt. Inspirationen till menyn har hämtats från södra Europa, Syd- och Nordamerika samt Mellanöstern.

Mat Sjöstaden Skybar
Takterrassen Sjöstaden Skybar

Under öppningshelgen, den 13–16 maj, håller man öppet mellan klockan 14 och 20.