Sjöstaden Skybar

2,3
46 betyg
$$$
Restaurang
Skybar
Hemsida
Instagram
Sjöstaden Skybar
2,3
46 betyg
Hemsida
Instagram

Sjöstaden Skybar huserar högst upp i skyskrapan Sthlm 01. Här kan du äta både lunch och middag, eller bara ta en drink – allt med en milsvid utsikt över Stockholm. Under sommarhalvåret öppnar man upp takterrassen i västerläge. För större sällskap finns det även möjlighet att boka chambre séparée.

Sjöstaden Skybar drivs av krögaren Niklas Ahlbom, som även står bakom Restaurang Göteborg och Himlen. På hela 102 meters höjd serveras lunch, middag, drinkar och snacks med en vidunderlig utsikt över Årstaviken och Stockholm. Lokalen är modern och industriell, med lekfulla inslag av färg, gröna växter och fotokonst.

I matsalen är det öppna köket i centrum. Här serveras rökt och kolgrillat med inspiration från södra Europa, Nord- och Sydamerika och Mellanöstern. Under sommarhalvåret serveras drinkar och snacks på takterrassen. Till Sjöstaden Skybar kan du komma på allt från en AW eller lunch med kollegorna till en middag med familjen eller kompisgänget. Missa inte att besöka toaletten, som även den har utsikt över Globen.

För större sällskap finns det möjlighet att boka Red Room, ett chambre séparée för 18 personer med en hänförande utsikt över staden. Vardagsrummet är en lite mer avslappnad del av restaurangen med soffgrupper och stora TV-skärmar. Här kan du hålla en avslappnad presentation, eller kanske samla ett gäng och heja fram favoritlaget. Vardagsrummet har plats för 36 personer, och det finns även möjlighet att få en del av uteserveringen till sitt förfogande.

Föreslå ändringar

Recensioner av Sjöstaden Skybar

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 juni 2021

Jag var superpeppad på att gå hit!
Sedan läste jag dessvärre recensionerna och pratade med en vän som varit här som sa att det inte alls var speciellt bra. Så jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig.

Jag var här en soli... Visa hela »

4 juni 2023

Att få plats vid fönstret med den utsikten. Ja. Då kanske man kan förlåta att maten inte är lika fantastisk som solnedgången.
Servicen är trevliga.
Maten. Maten är en 3:a. Du blir varken besviken eller hänförd

28 maj 2021

Förlåt men det enda som var bra det var 1. vakten där nere som hjälpte dig med hissen åka upp till 2. bartendern som faktiskt bad om ursäkt för vi fick vänta kanske 30 min på vår beställning till 3. Utsikten

Skybaren bör enlig... Visa hela »

16 juni 2021

Lunch på nyöppnade Sjöstaden Skybar i Sthlm 01-skapan. 50-talet platser vid utebaren. 100-talet platser inomhus. Magisk utsikt, även från ena toaletten.
Seg service (halvtimmes väntan på lunchen) och något överpris i förhållande till kv... Visa hela »

25 maj 2021 · Uppdaterad

Trevligt ställe med bästa utsikten! Goda drinkar, trevlig barpersonal, Christoffer!! Vad som hände med inredningen på terrassen fattar jag inte dock? Och varför spela riktigt torr house? Spela nått man kan njuta av ! Drack endast, så maten kan jag inte kommenter... Visa hela »

10 jan. 2023

Jobbar i huset (Stockholm01) och tänk så fint att ha en skybar och kunna bjuda lite fint på lunch ibland – NOT. Detta är utan att skämta restaurangen med sämst service. Jag har nu varit där fem, sex gånger. För man hoppas ju på bä... Visa hela »

7 juli 2021

Otrolig utsikt förstås. Jättefin personal uppe i restaurang och bar. Ganska dyrt, men god mat. Dåligt med veganska rätter, har ätit falafel två gånger. "Vakterna" eller vad det är nere i bottenentrén har väldigt varierande stil. Visa hela »

26 nov. 2022

Dålig service, fick vänta länge, ingen som hämtade vatten eller fyllde på under kvällen. Vi fick ropa när vi ville ha mer dricka och även då glömdes det bort två gånger så vi fick ropa igen, maten var ingen höjdare. Trå... Visa hela »

29 maj 2021

Utsikten vacker, inredning ok, drinkarna ok, personalen bör man se över. Träffade på en högst ohövlig, snorkig rödhårig kille som sänkte betyget avsevärt. Det var fler gäster som reagerade. Tråkigt!

13 juni 2021

Utsikten är värt ett besök. Tyvärr är maten sådär, väldigt flottigt och definitivt inte i nivå med priserna. Service personalen är trevlig, hovmästaren går från ytligt ”trevlig” till ironisk och spydig.

2 juni 2021

Kass mat, men fin utsikt!

18 juli 2021

Beställde en hamburgare. Stod inget om att den stark, vilket den var, och beställde en well done och fick in en blodig hamburgare. Mitt sällskap beställde kött, dom fick tre bitar som var olika stekta, när en i sällskapet ifrågasatt om det inte är nå... Visa hela »

27 juni 2021

Ok ställe men alldeles för dåligt för att inneha en sådan location och utsikt. Inget på menyn var riktigt tilltalande och då är jag all-ätare. Tillbehören till kötten var endast sallad och ville man ha pommes eller liknande så var man... Visa hela »

26 sep. 2021

Först ett glas bubbel i utebaren. Trevlig bartender och nice med öppet tak. Provade även restaurangen, men maten var ingen höjdare. En i sällskapet tog hamburgare som var trist o smaklös, jag provade en vegetarisk rätt var ok men inget mer.
Vi njöt av utsi... Visa hela »

17 juni 2021

Trevlig personal men riktigt urusel mat. Sorry!

4 feb. 2023

Skitig och äcklig toalett med piss på golvet. Hög musik som gjorde att man inte kund prata. frågade servitören om man kunde sänka. Han måste fråga och kom tillbaka för att meddela att det inte gick. Inte det minsta kundvänligt. Gå inte dit!

9 juni 2021

Lika trevlig som utsikten var lika trist var kundbemötandet. Ett ställe att kanske ta en drink på o njuta av utsikten en stund, men ät någon annanstans.

22 okt. 2022

+ Magisk utsikt, trevlig miljö och goda drinkar.
- Tråkig musik, tråkig meny (valde att endast beställa från förrätts -och snacksmenyn pga av tråkiga varmrätter).

Men framförallt, helt bedrövligt bemötande av personal. Blir... Visa hela »

1 aug. 2022

Ett intressant servicefiasko.
Födelsedagsmiddag där personalen tappar använda bestick i famnen på jubilaren och hänvisar att hedersgästen själv skall leta upp hovmästare för ersättning.
Istället för att reducera notan eller bjuda p... Visa hela »

18 juli 2021

Efter en lång väntan pga. covid fick vi äntligen en bokning i Sthlms nya häftiga skybar. Fulla av förväntan såg vi fram emot att få äta, dricka och titta på den otroliga utsikten.
Dock vart besöket inte alls som vi hade tänkt. ... Visa hela »

Sida 1 av 3