Ny nattklubb intar källaren på Berns

Fenomenal musik, välkomnande atmosfär och intim miljö. Det utlovas när Neu drar igång på Berns den 27 januari.
- Vi har byggt en klubb med målet att vara inkluderande, öppna och att vi alla möts på dansgolvet under samma förutsättningar. Stockholm behöver kärlek, säger Bäcksvart som är med och driver Neu.

Bakom den nya klubben står bland andra Bäcksvart, Cindy Norrby, dPop, Nina Wenström och Jess Jones, som kommer att varva förmågor inom svensk elektronisk musik med internationella spelningar. Den röda tråden är house i alla dess former, tech, deep, acid, Detroit och minimal.

- Tanken är att presentera intressanta och framstående akter som musikaliskt ska tilltala de flesta. Första internationella bokning är den 24 februari, men vem det är håller vi hemligt tillsvidare, säger Jess Jones.

Källaren på Berns har dessutom genomgått en totalförvandling och designats för ljudkvalitet, dans och fest, med intim och avskalad miljö.

- När allt känns perfekt på dansgolvet, det är just den magin vi är ute efter. Vi minns alla de där extasliknande upplevelserna som bara inträffar när energin är på topp - och målet är självklart att komma dit. Dessutom kommer vi att spela in varje dj-set så att man kan lyssna på musiken i efterhand, berättar Bäcksvart.

Neu har premiär den 27 januari och kommer att ha öppet på fredagar och lördagar mellan 01-05.