Ny slottsrestaurang slår upp portarna

Ny slottsrestaurang slår upp portarna

Ett grönt paradis med historiska anor – det utlovas när Restaurang Råkoko öppnar på Åkeshofs Slott i höst. Fokus kommer att ligga på vegetarisk, hållbar mat i säsong.

Bakom satsningen står Torbjörn Blomqvist, som även driver Restaurang Hantverket på Östermalm. Just hantverket kommer tillsammans med grönskan och naturen att vara ett genomgående tema på den nya restaurangen, både i köket och i inredningen.

– Vi vill satsa fullt när vi gör något och vi har anlagt ett eget krydd- och grönsaksland så att köket plockar varje dag efter behov. Även en lösning för egen kompostering är på väg in. Vi är oerhört glada över att introducera detta hållbara och gröna restaurangkoncept, säger Torbjörn Blomqvist.

Slottsrestaurangen på Åkeshofs Slott har tidigare främst varit till för fest och konferens, men nu ska den bli en destination för både lokalbor och matintresserade gäster från innerstan. Bland annat blir det vegobrunch på söndagar. I köket kommer man att satsa på närproducerade råvaror från småskaliga gårdar så gott det går.

– Maten serveras som smårätter och är i grunden växtbaserad – kött eller fisk finns som tillval. Det gör att vi både kan överraska med nya intryck och arbeta förnuftigt med helheten. Hållbarhet är för oss en självklarhet, i alla led, säger köksmästaren Petra Hed.

Restaurang Råkoko öppnar i Bromma den 10 oktober.

Information
Visa på karta