Ny utställning och meny på Svenskt Tenn i höst

I slutet av augusti öppnar Svenskt Tenn utställningen ”Välkommen till biosfären”, som bland annat handlar om köttkonsumtion, palmolja och plast. I samband med detta uppdaterar även Svenskt Tenns Tesalong sin meny och gör den mer vegansk.

Den 23 augusti öppnar den nya utställningen på Svenskt Tenn som bland annat behandlar ekonomi, utsläpp, plast, konsumtion, kött och biosfär. Tesalongen, som ligger en trappa upp, kommer att haka på och under hösten kommer du därför att kunna äta en meny med övervägande växtbaserade råvaror såsom bär, baljväxter och grönsaker. Inspirationen till menyn kommer från EAT Lancet-rapporten, som skildrar vad som behöver göras för att rädda klimatet globalt på livsmedelsfronten.

Som alltid kommer Tesalongen att fortsätta servera mat tillagad på ekologiska ingredienser och menyn kommer att vara säsongsbetonad, för att ta tillvara på det bästa som årstiden har att erbjuda. Tesalongen har exempelvis smugit in bönor i både bröd och bakverk. Just bönor är en viktig del av rapporten, då den visar att vi måste börja äta mer av baljväxten framöver – både för miljön och hälsans skull.