Nya appen: ”Vår vision är att förändra take away- branschen”

Långa lunchköer är passé. I slutet av januari lanserades appen Foodiebag av två unga Handels-elever som vet hur man kan spara tid och få maten serverad samtidigt. "Vår vision är att förändra take away-branschen", säger Max Ladow, en av grundarna.

Med den nya applikationen ska stressade foodies kunna förbeställa och förbetala bra take away-mat från välkända restauranger i Stockholms innerstad och även bestämma tid för avhämtning själva. En tjänst som inspirerats av grundarnas egna erfarenheter.

- Behovet av att kunna ha sin take away-beställning klar i tid märkte vi redan när vi studerade på Handels. Köerna i restaurangerna gjorde att tidsbristen kompromissade kvaliteten på maten. Detta ville vi göra något åt, berättar Johan Lagerholm, Foodiebags andra grundare.

Foodiebag finns tillgänglig via App Store och Google Play.

Foodiebag är helt gratis, både att ladda ner och använda - skillnaden är att konsumenten i förväg kan planera sin lunch eller middag utan att köa. Än så länge går det att beställa mat från ungefär 50 ställen, däribland Grodan, Trattoria Montanari, Brasserie Godot, Rolfs Kök och YOI, och antalet välrenommerade restauranger ökar för varje vecka.

- Snabbhet och take away är ofta förknippat med dålig kvalitet, vilket ibland är helt befogat. Men det finns mängder av undantag där ute. Av den anledningen har vi valt att satsa hårt på att få in rätt segment i appen. Det betyder absolut inte att vi utesluter budgetställen, tvärt om, utan bara att vi är väldigt noggranna med att restaurangerna vi samarbetar med ska hålla hög kvalitet, säger Max.

Det har gått lite mer än en månad sedan ni lanserade. Hur har starten varit?
- Det har varit en riktigt spännande start! I början visste vi ärligt talat inte riktigt hur detta skulle mottas av konsumenterna, men redan efter första veckan klättrade Foodiebag 210 platser på App Store, och antalet användare ökar snabbt för varje dag som går! Vi är också väldigt nöjda med att redan ha knytit till oss så många och så kvalitativa restauranger.

Så fort Foodiebag rullar på här i Stockholm är tanken att kunna erbjuda en ännu större geografisk spridning för att förenkla folks matvanor, berättar Johan.

- Vår vision är att förändra take-awaybranschen. Vägen dit börjar med att etablera och lansera Foodiebag i Stockholm, därefter vill vi självklart kunna erbjuda alla matfantaster möjligheten att kunna beställa riktigt bra take away från Foodiebag även utanför Stockholm, säger Max.

Klicka på länkarna nedan för att ladda ned appen.

Foto: Tobias Björkgren