Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Trattoria Montanari

4,1 • 7 recensioner
Trattoria Montanari

Efter att familjeägda Trattoria Montanari slog upp dörrarna 2014 på Östermalm har gästerna duggat tätt. Här serveras italienska klassiker från hemstaden Fano i två olika rum. Kanske avdelningen Piccolo blir en personlig favorit?

Trattoria Montanari hämtar inspiration från den italienska kuststaden där ägarnas pappa, grundaren av Capris på Nybrogatan, växte upp. Med kvarterskrogen för de vidare den italienska matkulturen och låter kocken, som själv kommer från Fano, laga det bästa från regionen, och resultatet har blivit ett riktigt dragplåster. Här råder hög stämning på liten yta lagom till lunch och middag, då det blir lätt trångt och intimt.

Atmosfären går i avslappnat "taverna"-stuk och väggarna i lokalen pryds av privata fotografier som skvallrar om det personliga avtrycket och kärleken till hemregionen. Livsnjutaren hittar en klassisk meny indelad i förrätter, pasta och kött. Här ryms bland annat en prisbelönt burrata, liksom charkuterier, hemmagjord gnocchi, osso buco och halstrad tonfisk. Maten lagas utan större krusiduller och helst på ekologiska råvaror med hög kvalitet. I vissa fall samarbetar man med små producenter i Marche, hemregionen.

Piccolo
Piccolo är en mindre del av restaurangen där inredningen skiljer sig från resten av lokalen, och för den som bokar bord är det bara att välja vilken del man vill sitta i. Gör som stammisarna och hitta din egen favoritavdelning.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Adam L.
Richard S.

Syskonen Montanari har verkligen lyckats göra denna lilla Italienare till en av Stockholm bästa. Bra folk, gemytligt, och en härlig atmosfär. Jag är extra förtjust i deras tryffel- och kalvfrikadellers pasta. Man behöver dock boka bord i tid då det är oe... Visa hela »

Marcus F.

Jag besökte Montanari för första gången förra veckan på lunchen med kollegor och fick ett väldigt gediget och bra intryck! Utsökt mat, maten kom in snabbt och bra service! Rekommenderas!

Sofie L.

Det här var tredje gången jag var på Montanari, provat både lunch och middag, och går där ifrån lika nöjd varje gång. I fredags började vi med en burrata och ugnsbakade körsbärstomater, därefter åt vi en tryffelpasta (efter... Visa hela »

David G.

Bästa italienaren på Östermalm

David E.

Riktigt mysigt och gott!

Thomas G.

Nochalaant bemötande- under all kritik!

Det enda som var acceptabelt var maten.

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2014-10-03

“I Montanari har Östermalm fått en charmig kvarterskrog med stort hjärta - och underbar italiensk mat.”