Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Trattoria Montanari

3,8 • 18 recensioner
Trattoria Montanari

Efter att familjeägda Trattoria Montanari slog upp dörrarna 2014 på Östermalm har gästerna duggat tätt. Här serveras italienska klassiker från hemstaden Fano i två olika rum. Kanske avdelningen Piccolo blir en personlig favorit?

Trattoria Montanari hämtar inspiration från den italienska kuststaden där ägarnas pappa, grundaren av Capris på Nybrogatan, växte upp. Med kvarterskrogen för de vidare den italienska matkulturen och låter kocken, som själv kommer från Fano, laga det bästa från regionen, och resultatet har blivit ett riktigt dragplåster. Här råder hög stämning på liten yta lagom till lunch och middag, då det blir lätt trångt och intimt.

Atmosfären går i avslappnat "taverna"-stuk och väggarna i lokalen pryds av privata fotografier som skvallrar om det personliga avtrycket och kärleken till hemregionen. Livsnjutaren hittar en klassisk meny indelad i förrätter, pasta och kött. Här ryms bland annat en prisbelönt burrata, liksom charkuterier, hemmagjord gnocchi, osso buco och halstrad tonfisk. Maten lagas utan större krusiduller och helst på ekologiska råvaror med hög kvalitet. I vissa fall samarbetar man med små producenter i Marche, hemregionen.

Piccolo
Piccolo är en mindre del av restaurangen där inredningen skiljer sig från resten av lokalen, och för den som bokar bord är det bara att välja vilken del man vill sitta i. Gör som stammisarna och hitta din egen favoritavdelning.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
27 sep 2018

Helt ok är precis vad det var ikväll. Tevligt välkomnande men sen gick det utför. Det tog minst 30 min innan vi fick beställa, ytterligare 20 innan vi fick något att dricka, och sen glömde dom en huvudrätt, fyllde på vin fast en annan sort. Stressade oc... Visa hela »

5 mar 2015

Idag besökte jag äntligen Montanari för första gången. Det var för en affärslunch, vilket jag tycker stället passade bra för. Därmed inte sagt att det inte passar jättebra för både familj, dejt och vänner. Väldigt mysig res... Visa hela »

30 jan 2019

Little Italy! Härlig stämning inne i restaurangen och bra service! vi var några med allergier men det var inga konstigheter. Bra glutenfritt! Mina vänner åt tryffelpastan och jag tog Vongole pastan och alla var mycket nöjda. Möjligen att portionerna var lite små... Visa hela »

2 nov 2018

Rustik inredd kvarterskrog, familjärt, fullproppat, mycket trångt mellan borden. Varma färger och personliga fotografier på ägarna och deras familj
Med åren har priserna ökat mer och mer. Slutligen har det slutat bli prisvärt, för det man får... Visa hela »

Listad i: Charkbrickor
21 sep 2017

Mysig kvarters italienare som levererar varje gång.

25 dec 2014

Syskonen Montanari har verkligen lyckats göra denna lilla Italienare till en av Stockholm bästa. Bra folk, gemytligt, och en härlig atmosfär. Jag är extra förtjust i deras tryffel- och kalvfrikadellers pasta. Man behöver dock boka bord i tid då det är oe... Visa hela »

17 okt 2017

"Hej och varmt välkommen till Italien" just så känner när du öppnar dörren in till Montanari stans bästa familjeägda Trattoria. Vi börjar med en förrätt: burrata med söta ugnsbakade cocktailtomater undertill ligger en färsk... Visa hela »

Listad i: Favoritställen
15 feb 2019

Bland dem bästa i kvarteret på Italienskt. Deras pastarätter är mycket goda. Det tog rätt lång tid innan dem bytte till den nuvarande menyn, och min favorit tortellini(fylld med päron och talleggio) blev tyvär bortplockad. Personalen är väldigt tre... Visa hela »

17 okt 2018

Mitt favorit pastaställe i Stockholm!

26 apr 2018

God mat och mysig inredning och stämning! Dock blev jag besviken över dom små portionerna.

31 okt 2018

Jag hade rätt höga förväntningar på Montanari så blev besviken när jag fick mat som var helt okej men inget mer. Rätt smaklöst och sen var restaurangen mycket trängre än vad jag trodde.

19 dec 2018

Inredningen och servicen skapar en autentisk italiensk känsla. Maten höll grym klass och jag vågar säga att Stockholms bästa carbonara serveras här. Den enda nackdelen är att kyparna håller på Inter..

29 dec 2016

Jag besökte Montanari för första gången förra veckan på lunchen med kollegor och fick ett väldigt gediget och bra intryck! Utsökt mat, maten kom in snabbt och bra service! Rekommenderas!

18 okt 2017

Jättetrevlig kvarterskrog som känns väldigt genuin. God och vällagad mat! Till förrätt åt jag en burrata, som jag i efterhand förstått ska vara prisbelönt och det förstår jag mer än väl – riktigt god! Till varmrätt s... Visa hela »

Listad i: Favoriter
6 feb 2018

Trevligt ställe men tyvärr lång väntan och smaklös ravioli.

29 maj 2016

Riktigt mysigt och gott!

29 mar 2016

Bästa italienaren på Östermalm

14 nov 2015

Nochalaant bemötande- under all kritik!
Det enda som var acceptabelt var maten.

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2014-10-03

“I Montanari har Östermalm fått en charmig kvarterskrog med stort hjärta - och underbar italiensk mat.”