I år visar NK:s julskyltning en unikt framtagen julsaga. Foto: pressbild I år visar NK:s julskyltning en unikt framtagen julsaga. Foto: pressbild

Nytt koncept på NK:s julskyltning 2023

NK:s julskyltning har sedan premiären 1915 lockat mängder av åskådare och blivit ett självklart inslag i Stockholms julfirande. Med ett nytt tema varje år är avtäckningen ett spännande evenemang för såväl små som stora julentusiaster. Utöver en första visning av julskyltningen innefattas bland annat sagoläsning, livemusik och besök av självaste tomten.

I sann nutidsanda är årets julskyltning framtagen med hjälp av AI och därefter bearbetad av BON Studios. För första gången någonsin innefattar skyltningen en unikt framtagen julsaga vid namn Jakten på julmagin, där åskådare bland annat får bevittna inredningskaninen Karin baka lussebullar och matgrodan Gizals åka skridskor på den frusna dammen. Hantverket bakom sagan är skapade av RAY Atelier, vars ambition varit att skapa en fantasivärld som vänder sig till de små och väcker barnet i de stora. 

Avtäckningen av NK:s julskyltning äger rum den 19 november klockan 10.50, men inleds redan klockan 10.15 med glöggservering och musik. Efter själva avtäckningen anländer tomten med häst och vagn för att öppna varuhuset, där man sedan läser sagor för de yngre.

Information
Visa på karta
  • Datum
    19 nov.