Nyår på Stureplan 2010

Tusentals svenska och internationella gäster väntas fira in det nya året på stan. Vad som blivit en tradition i Stockholm är Stureplansgruppens arrangemang på deras klubbar.

Det är sju av Stureplansgruppens klubbar i Stockholm som med individuella koncept fortsätter att föra traditionen av lyxiga nyårssupéer och storslagna nyårsfester vidare. De stora nyårsfesterna har arrangerats i flera år och har blivit en tradition för nyårsfirare. Förra året celebrerade tusentals svenska och internationella gäster in det nya året på Stureplan (och Avenyn). Nu räknar Stureplansgruppen med nytt gästrekord.

Klubbarna är White Room, Ambassadeur, Spy Bar, Laroy, Sturecompagniet, Hell's Kitchen och Le Bon Palais. För dig som vill äta gott och exklusivt innan festligheterna drar igång, arrangeras i år exklusiva supéer på Sturecompagniet, Ambassadeur och le Bon Palais med start kl. 19.30.

Nyårsbiljetterna kostar mellan 150 och 200 kronor. Supébiljetterna kostar mellan 549 och 695 kronor. Försäljningen av biljetterna sker via www.ticnet.se. Med reservation för slutförsäljning går det även att köpa biljetter till festerna i Stockholm över disk på The Lab, den 29-31 december. På kampanjsajten www.nyar10.se finns mer information om festerna. Där presenteras även årets menyer och dryckespaket för Sturecompagniet, Ambassadeur och le Bon Palais i Stockholm.

 

Vi ställde några korta frågor till Daniel Boudal, nattklubbschef på Ambassadeur

1. Hur laddar man bäst för ett storslaget nyårsfirande?
- Det absolut viktigaste är att vara ute i god tid. Börja med att boka in dina vänner och vad ni ska göra. Därefter går du in på viktiga roliga detaljer så som outfit, mat och dryck.

2. Vad ska man äta på nyåret 10/11?
- Hummer är ett trevligt måste oavsett vilket år du firar in. Det är både gott, exklusivt och passande.

3. Vilka komponenter måste finnas för en lyckad nyårsfest?
- Den viktigaste komponenten är givetvis ett riktigt trevligt sällskap och ett gott humör. Där till behövs riktigt god mat och dryck.

4. Vem kysser du helst på 12-slaget?
- Det återstår att se. Den som först skålar med mig på tolvslaget blir den lyckliga mottagaren av årets första kyss.

5. Fyrverkerier eller champangesprut?
- Varför välja när man kan få båda?! Fyrverkerier med champagneskål blir det givetvis!

6. Nyårslöfte?
- Det är fortfarande oklart tyvärr.


Det här är Stureplansgruppens nyårsfester 2010

Ambassadeur
På Stockholms housepalats Ambassadeur börjar kvällen med exklusiv nyårssupé. Därefter påbörjas ett spektakulärt firande med 1 000 vitt skilda karaktärer i flera färgstarka klubbar. Här finns något (eller någon) för alla.

Nattklubbschefer: Daniel Boudal, Mathias Kalleryd & Viktor Ericsson

Laroy
På Laroy mitt på Stureplan hålls en magisk nyårskväll i glädjens och euforins tecken. Här samlas stans unga partyelit för att dansa, hoppa och sjunga allsång hela natten. Laroy har en personlig och sprudlande glad atmosfär och här känner man direkt den lättsamma stämningen som råder.

Nattklubbschefer: Fredrik Strebel & Fredrik Klerfelt

Hell's Kitchen
I Sturecompagniets dunkla källarlokaler, även känt som syndens näste, maximeras din nyårsupplevelse. Det blir en gränslös natt helt i syndens tecken. Du kommer att lämna Hell's Kitchen som en helt ny människa.

Nattklubbschef: Rebecca Simonsson


Spy Bar
Vid stängningsdags på nyår förra året var det fortfarande fullt - klockan fem på morgonen. Folk fortsatte dansa trots att musiken stängts av och ingen ville att kvällen skulle sluta. Förutsättningen för årets nyårsfirande på Spy Bar har alltså aldrig varit bättre.

Nattklubbschef: Salvatore Scappini


Sturecompagniet
Sturekompaniet är en av Sveriges mest legendariska klubbar som har samlat landets festelit i mer än 20 år. I år startar kvällen med en exklusiv nyårssupé som givetvis följs av ett rejält nyårsfirande som pågår långt in på natten.

Nattklubbschef: Oscar Durling


White Room
Alla vägar bär till White Room och så även på nyår. Fira in det nya året på Sveriges absolut vildaste femställe tillsammans med färgstarka gäster och njut av ett mastigt club-sound.

Nattklubbschef: Mille Yousefali

Den snygga gruppbilden i större format (klickbar):

Foto: Linus Hallsénius