Nyöppnad krog har över 1200 olika typer av rom

Den privata romsamlaren Niklas Blomquist och barkonsulten och romentusiasten Duane Shepherd har gått samman för att öppna en restaurang med fokus karibisk mat och karibiska cocktails. Cane Rum Society hittar du i framväxande Hagastaden.

Cane Rum Societys unika rombiblioteket har Skandinaviens största samling av sällsynta, limiterade vintage- och super-premium-rom från några av världens bästa varumärken. Över 1 200 olika typer av rom finns i baren och i biblioteket. Restaurangen blir dessutom Nordens första ”brand home” för Zacapa Rum och erbjuder hela varumärkets sortiment och speciella årgångar, som kan avnjutas rent eller i cocktails. Rombaserade cocktails är i fokus på menyn i allt från Punch till Daiquiri, Mojito, Piña Colada samt signaturcocktailen Zacapa Manhattan.

– Under de allra gråaste och mörka dagarna på året tar vi med glädje det karibiska köket och cocktails till Stockholm. Vi kommer att vara en destination som alla romälskare kan komma till. Genom speciella middagar och masterclasses tillsammans med romambassadörer och skickliga destillatörer kan våra gäster lära sig mer om deras favoritrom, säger Duane Shepherd i ett pressmeddelande.


Pressbild

– Det är spännande att ett sådant omfattande rombibliotek äntligen existerar och att vi har möjlighet att på en plats kunna presentera hela sortimentet av Zacapa Rum för romälskare i hela Skandinavien, säger Charlotte Halsius, Brand Ambassador Diageo Sverige och Norge.