Omaka gör om sin meny. Foto: Stina Grape & Hanna Droh/Press Omaka gör om sin meny. Foto: Stina Grape & Hanna Droh/Press

Omaka firar fem år med ny meny – slopar mellanrätterna

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Bryggeriet och restaurangen Omaka i Stockholm fyller fem år. Sedan starten har över 80 öl tagits fram tillsammans med ett stort antal innovativa rätter. Nu ska nästa steg tas vilket innebär att mellanrätterna avskaffas och ersätts med en helt ny och modern brasseriemeny.

Det är snart fem år sedan Omaka i Stockholm. Detta bryggeri med tillhörande restaurang, bar och två uteserveringar har under dessa år ständigt utvecklats och nu har det blivit dags för nästa steg. Detta steg innebär en totalförändring av menyn, där man väljer att slopa mellanrätterna.

– Vi känner att tiden för mellanrätter med asiatiska influenser har passerat. Därför väljer vi att gå tillbaka till den ursprungliga visionen för restaurangen. Det betyder ölvänliga rätter av hög kvalitet till överkomligt pris. Nya Omaka kan beskrivas som ett modernt brasserie, särskilt med tanke på att ordet brasserie betyder bryggeri på franska, säger Hedda Spendrup som är bryggmästare på Omaka.

Hedda Spendrup. Foto: Julia Viklund/Press

Den nya menyn är framtagen av köksmästare Nicklas Bergstedt, som har lång erfarenhet från bland annat Ekstedts, Bleck och The Flying Elk. Rätterna utgår från tydliga råvaror i säsong i ett klassiskt upplägg med snacks, förrätter, varmrätter och dessert. Till rätterna serveras bland annat öl direkt från tankarna i bryggeriet.

Omaka har tagit fram över 80 nya ölsorter sedan starten 2020. På nya Omaka ökar innovationstakten ytterligare och det kommer att ske flera lanseringar under 2025.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.