Cocktailbaren Paradiso vid Mariatorget ändrar nu sitt koncept i matsalen och öppnar tyska bistron Liebling. Här utlovas prisvärd, tysk mat av hög kvalitet.
Sedan 2015 har Paradisos gäster kunnat njuta av Miami-influerade cocktails och maträtter i den kitschigt inredda lokalen. Nu svidar matsalen om, och ägarna bakom Tjoget, Paradiso och Positano öppnar istället den tyska bistron Liebling. Här är tanken att skapa en inkluderande och okomplicerad plats där alla kan njuta av tysk mat som schnitzel, korv och strudel.
Miljön kommer vara långt från den typiska tyska restaurangkulturen i Stockholm och kommer i stället att spegla ett modernt Tyskland som möter Paris och New York.
– Menyn är rak och enkel med för- huvud- och efterrätter lagade med kärlek och av råvaror av högsta kvalitet. Med tanke på samhällsläget kommer vi även erbjuda en mängd rätter och produkter som take-away från vår delicatessen-disk, säger Elias Nador, kreativ chef för köket på Liebling samt köksmästare på Tjoget.
Liebling öppnar senare under hösten och bordsbokningar tas emot från mitten av november.