Pressbild Pressbild

Paradisos matsal blir tyska bistron Liebling

Alvina Lundvall, Thatsup
Alvina Lundvall

Cocktailbaren Paradiso vid Mariatorget ändrar nu sitt koncept i matsalen och öppnar tyska bistron Liebling. Här utlovas prisvärd, tysk mat av hög kvalitet.

Sedan 2015 har Paradisos gäster kunnat njuta av Miami-influerade cocktails och maträtter i den kitschigt inredda lokalen. Nu svidar matsalen om, och ägarna bakom Tjoget, Paradiso och Positano öppnar istället den tyska bistron Liebling. Här är tanken att skapa en inkluderande och okomplicerad plats där alla kan njuta av tysk mat som schnitzel, korv och strudel.

Miljön kommer vara långt från den typiska tyska restaurangkulturen i Stockholm och kommer i stället att spegla ett modernt Tyskland som möter Paris och New York.

– Menyn är rak och enkel med för- huvud- och efterrätter lagade med kärlek och av råvaror av högsta kvalitet. Med tanke på samhällsläget kommer vi även erbjuda en mängd rätter och produkter som take-away från vår delicatessen-disk, säger Elias Nador, kreativ chef för köket på Liebling samt köksmästare på Tjoget.

Liebling öppnar senare under hösten och bordsbokningar tas emot från mitten av november.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.