Foto: Anders Lindén/Pressbild Foto: Anders Lindén/Pressbild

Pom Friterie vill lyfta friterad potatis till nya höjder

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Under våren 2023 öppnar Pom Friterie i hörnet av Regeringsgatan och Lästmakargatan i Stockholm. Bakom satsningen, som är en nordisk vidareutveckling av de holländska snackbarerna, står just den holländska duon Marvin Romein och Jorit Gras.

Målet med restaurangen Pom Friterie är att lyfta friterad potatis till nya höjder tillsammans med smaker från jordens alla hörn. Här inspireras man av holländsk street food och menyn bygger på färska ekologiska handskurna pommes frites, som utvecklats under flera år. ­­

– Vi har utvecklat våra handskurna pommes frites i nästan tre års tid nu. Både råvaror och tillagningen är finslipade in i minsta detalj, säger Jorit Gras som är grundare och köksmästare på Pom Friterie. För rätt stämning är vår nordiskt designade restaurang uppbyggd kring en pulserande bar med en egenutvecklad cocktailmeny för friterade rätter.

På restaurangen ska det serveras en street food-meny, som tillsammans med pommes frites skapar en komplett måltid. Marvin Romein har tidigare varit barchef på bland annat Kåken och L'Avventura, medan Jorit Gras bland annat har varit köksmästare inom Bockholmengruppen, samt har en bakgrund inom design.

Pom Friterie öppnar under våren 2023.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.