I veckan är det premiär för den spanska matfestivalen Eat Spain Up!. Under tre dagar presenteras spansk matkultur och nya kulinariska trender av gästande toppkockar, bland annat från spanska Michelin-restauranger.
Eat Spain Up! är ett öppet event där deltagarna kan få uppleva mer än bara tapas. Under festivaldagarna håller kockarna inte bara i inspirerande smakprovningar utan även i konferenser och masterklasser i matlagning. Även svenska restauranger med spanskt på menyn deltar med sina specialrätter, och du kan också vänta dig allt från dokumentärer till litteratur med koppling till spansk mat och kultur. Evenemanget invigs av Cervantesinstitutet och spanska ambassaden tillsammans med Spanska Turistbyrån och Spanska Institutet för Utrikesshandel.
Bland de svenska deltagarna finns Puerta del Sol, Rolfs Kök, Andalucia, Boqueria, Restaurang AG och Stockholms internationella restaurangskola
Plats: Eat Spain Up! hålls på Cervantesinstitutet, Bryggargatan 12, Restaurangakademien, Rökerigatan 4 och Restaurangskolan, Sysslomansgatan 18.
Datum: 25-27 mars
Pris: Fri entré
Läs mer och boka här