I början av 2026 får Slussen ett gastronomiskt tillskott i form av Slussporten som tar form under Guldbron. Restaurangen drivs av Nobis Restaurant Division och är deras största satsning på flera år.
Slussporten hittas i det nordliga av de två glashusen under bron, precis intill Krog Agrikultur, och kommer inhysa 95 sittplatser i matsalen och 76 i baren, samt en sommaröppen uteservering med 125 platser vid Vattentorget. Köket leds av köksmästare Jacob Davidsson som tidigare arbetat på bland annat Adam/Albin, Aira och Omaka.
– Jag vill skapa en lekfull meny där smakerna alltid kommer först. Med klassiska tekniker i grunden, men med influenser från hela världen, bygger vi en tydlig identitet för Slussporten från första dagen, säger Jacob Davidsson, köksmästare.
I anslutning till Slussporten ligger Gästrummet som några gånger per år gästas av krögare, vinmakare, bartenders, bagare och andra kreatörer som får sätta in egen prägel på rummet.
– Jag tror på att skapa platser där människor vill vara och återvända, om och om igen. Ska man göra något, gör man det helhjärtat – det gäller allt från hur vi lagar maten till hur vi tar hand om varje gäst som kliver in genom dörren. Slussporten blir en restaurang med mycket hjärta: välkomnande, inkluderande och full av smaker som talar till både minnen och nyfikenhet. Med utsikten över vattnet och rörelsen runt Slussen vill vi skapa en miljö där Stockholm känns närmare än någonsin. Det blir en ny hemvist för alla som älskar riktigt bra krogliv, säger Maximilian Catenacci, Vice VD Nobis Restaurant Division.
Slussporten öppnar våren 2026.