Pressbild Pressbild

Restaurang Tako firar kinesiskt nyår med stor fest

När januari är som tråkigast och vi som mest behöver något att fira – då infaller det kinesiska nyåret. Restaurang Tako ställer till med en stor fest mellan den 24 januari och 4 februari för att fira årets största högtid. Nyåret firas slutligen ut med en stor lyktfestival.

2023 är kaninens år enligt den kinesiska kalendern, vilket Tako hyllar med biang biang-nudlar med kumminmarinerad kanin. På menyn hittar man även rätter som five spice duck, spring rolls, sichuan glazed ribs, crispy chicken dumplings och fried baby banana.

Man firar också med en ny, tillfällig cocktailmeny som en blinkning till kinesiska traditioner. Förutom att de fungerar väl till maten är varje drink baserad på en frukt som symboliserar något speciellt och maximerar välsignelse och tur inför det nya året. En av frukterna är apelsin, som står för lycka och glädje. Man kommer också att lyfta den kinesiska spriten Baijiu, som är en måltidsdryck och en stor del av Kinas matkultur.

Den 4 februari ställer man till med en stor lyktfestival för att avsluta firandet. Då utlovas extra festlig stämning, generösa öppettider, en late night menu och bra priser i baren.

Information

Visa på karta