Ling Long Ling Long

Guiden till Stockholms bästa kinesiska restauranger

I Stockholm söker vi oss gärna bortom Sveriges gränser och dess husmanskost för att upptäcka lite mer långväga smaker. Det kinesiska köket är ingen nyhet - tvärtom är kinesisk mat en självklarhet i dagens utbud. Vad vi däremot inte alltid har varit så bortskämda med är bra restauranger där maten smakar lika autentiskt som om man vore i självaste Kina, och ibland kanske till och med bättre. Traditionellt kinesiskt, moderna smakkombinationer eller fusion – i dag finns det mycket att välja på. Här listar vi Stockholms bästa kinesiska restauranger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa kinesiska restaurangerna i Stockholm
  1. Ho's – Prisbelönt i Hornstull
  2. Ling Long – "Share food" från Sichuan
  3. Barobao – Ångkokta kinesiska bao
  4. Pong – Allt på menyn
  5. Surfers – Smarkrik mat och spännande cocktails
  6. Lao Lao – Omtyckt lunchrestaurang
  7. China – Äkta kinesiskt med överraskningar
  8. Formosa – Från à la carte till avsmakningsmeny
  9. Waipo – Kinesiskt i tapasform
  10. Xiang Yue – Genuina smaker
  11. R.Asia – Autentiskt i Solna
  12. Hemma Hos Dong – Välkommen hem till makarna Dong
  13. Sibiriens Sinokök – Mycket vego på menyn
  14. Propaganda Bar & Kök – En dold pärla
  15. Lao Wai – Gröna rätter
  16. Plus 86 – Kinesisk grillfest
  17. H-hus – Som i Shanghai
  18. Chong Qing – Värt en (kort) resa
  19. Pings Sakura – Hot pot och karaoke
  20. Weidao – Kärlek till hela Asien

Bästa kinesiska restaurangerna i Stockholm

Ho's

Hemsida

Prisbelönt i Hornstull

Ho's nämns sällan som den mest hippa restaurangen, men som prisbelönt kinesisk restaurang med en avslappnad och välkomnande miljö flockas såväl kompisgäng och kollegor som familjer här. Rätterna är enkla och genuina med inspiration från det kantonesiska köket, Sichuan och Shanghai.

Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long
Ling Long – Kinesiska restauranger
Ling Long

Ling Long

"Share food" från Sichuan

I anslutning till Story Hotel huserar Ling Long med dämpad belysning och modern inramning. Menyn består av små rätter tillagade på nordiska råvaror med inspiration från Sichuan-provinsen i Kina, samt Bali och Singapore. Mycket är vegetariskt, men även fisk, fågel och kött brukar rekommenderas tillsammans med en cocktail med asiatiska smaker.

Barobao

Ångkokta kinesiska bao

Ångkokta bröd med olika varianter av fyllning, det är vad du hittar på Barobao vid Mariatorget. Baozi, eller Bao som det för oss flesta är känt som, är en kinesk maträtt som gjort sig populär internationellt. Fyllningen kan bestå av allt från kyckling till fisk, fläsk eller tofu – ofta med moderna smakkombinationer. Barobao ligger i en avskalad men modern lokal där man enkelt kan slinka in för lunch eller middag.

Pong Lindhagen Pong Norrlandsgatan Pong Henriksdal Pong Buffé Pong Klara Pong Skrapan
Pong Lindhagen
ponglindhagen.se
Pong Norrlandsgatan
pongnorrlandsgatan.se
Pong Henriksdal
ponghenriksdal.se
Pong Buffé
pongbuffe.se
Pong Klara
pongasian.se
Pong Skrapan
pongskrapan.se
Pong Lindhagen Pong Norrlandsgatan Pong Henriksdal Pong Buffé Pong Klara Pong Skrapan

Allt på menyn

På Pong serveras smaker i från Asiens alla hörn, men med utgångspunkt i Kina och Thailand. Bland de olika restaurangerna finns allt från sushi och wok till dim sum, curry-rätter, kinesisk tapas och buffé där man kan välja fritt. Ordet Pong betyder träff på kinesiska, och det är precis vad deras vision är – att skapa en mötesplats där man samlas runt maten och där det finns något för alla.

 • Lindhagensgatan 120, Kungsholmen Norrlandsgatan 25, City/Östermalm/Norrmalm Jan Inghes Torg 42, Hammarby sjöstad Drottninggatan 71C, City/Norrmalm Klara tvärgränd 3, City/Norrmalm Götgatan 78 C, Södermalm
  Pong Lindhagen
  Lindhagensgatan 120, Kungsholmen
  Pong Norrlandsgatan
  Norrlandsgatan 25, City/Östermalm/Norrmalm
  Pong Henriksdal
  Jan Inghes Torg 42, Hammarby sjöstad
  Pong Buffé
  Drottninggatan 71C, City/Norrmalm
  Pong Klara
  Klara tvärgränd 3, City/Norrmalm
  Pong Skrapan
  Götgatan 78 C, Södermalm
 • Pong Lindhagen
  ponglindhagen.se
  Pong Norrlandsgatan
  pongnorrlandsgatan.se
  Pong Henriksdal
  ponghenriksdal.se
  Pong Buffé
  pongbuffe.se
  Pong Klara
  pongasian.se
  Pong Skrapan
  pongskrapan.se
  Pong Lindhagen
  08-545 630 10
  Pong Norrlandsgatan
  08-533 300 01
  Pong Henriksdal
  08-400 298 88
  Pong Buffé
  08-20 45 63
  Pong Klara
  08-440 02 08
  Pong Skrapan
  08-660 60 65
 • Pong Lindhagen Pong Norrlandsgatan Pong Henriksdal Pong Buffé Pong Klara Pong Skrapan

Surfers

Smarkrik mat och spännande cocktails

Gillar du smakrik mat i moderna kombinationer med traditionella råvaror? Surfers serverar kinesiska rätter med smaker från framförallt matprovinsen Sichuan. Här serveras smårätter som rekommenderas att äta på samma sätt som i Kina: man delar. Från baren kan du beställa färgstarka drinkar med explosiva smaker från Asien.

Lao Lao

Omtyckt lunchrestaurang

Sedan Lao Lao öppnade i en liten lokal på Hornsgatan år 2018 har restaurangen blivit omtalad. Här kan du slinka in för att äta autentiska kinesiska maträtter såsom paradnumret jianbing – en matig crepe tillika streetfood-klassiker från norra Kina. Tänk på att Lao Lao endast har öppet för lunch.

China

Hemsida

Äkta kinesiskt med överraskningar

Känner man inte till restaurang China är stället enkelt att missa, men innanför dörrarna på Ringvägen utlovas en kulinarisk upplevelse från det kinesiska köket. Här serveras ambitiös mat med paradnummer som pekinganka, specialrätter som måste förbeställas och innovativa rätter som står ut från mängden.

Formosa

Hemsida

Från à la carte till avsmakningsmeny

Formosa, som startade redan 1968 och således har över 50 restaurangår i ryggen, är en av Sveriges äldsta kinakrogar. Vid Kornhamnstorg i Gamla stan erbjuder de genuin kinesisk matlagning från flera regioner i form av både lunch och middag. Under middagen kan du välja mellan á la carte, avancerade avsmakningsmenyer och comfort food i form av hot pots.

Waipo

Hemsida

Kinesiskt i tapasform

Här serveras autentiska kinesiska rätter i tapasformat, perfekt om man inte kan bestämma sig eller vill dela med sitt sällskap. Prisbelönta Waipo hittar du mitt i Stockholms city i en sober, elegant och varm miljö. Menyn serveras till lunch och middag, och du hittar de mesta från de kinesiska köket vare sig du vill äta kött, fisk, fågel eller vegetariskt.

Xiang Yue

Genuina smaker

Denna lite dolda restaurang drivs av ett kinesiskt par som med hemlagad mat vill dela med sig av Kinas matkultur. Menyn är charmigt direktöversatt och listar rätter som “sandig sand fläsk revben” och ”torra och feta tarmar – vårt tips är dock att du struntar i menyn och helt enkelt ber kockarna servera sina favoriträtter. Stället är också populärt att hämta takeaway från. 

R.Asia

Hemsida

Autentiskt i Solna

På R Asia står man med ett ben i ett buffékoncept med smaker från flera av Asiens länder, och med ett i den kinesiska à la carten. Med avstamp i Hunan och Sichuan-köken, och med inslag av det kantonesiska, samt Zhejiana- och Huaiyang-köken, erbjuder menyn spännande, autentiska familjerätter likaväl som internationella favoriter som pekinganka och fläsk i sötsur sås. Det större gänget foodisar kan boka restaurangens chambre séparée, där kockarna tar er med på en långväga smakresa i många serveringar.

Hemma Hos Dong

Välkommen hem till makarna Dong

Hemma Hos Dong anses på många håll vara en av Stockholms mest autentiska kinesiska restauranger. Här äter du traditionella rätter från olika regioner i Kina, anpassade efter säsongens utbud av råvaror. Om du aldrig tidigare ätit genuin kinesisk mat kan du räkna med lite överraskande smaker – som med största sannolikhet får dig att återvända många gånger.

Sibiriens Sinokök

Mycket vego på menyn

På Sibiriens Sinokök är det äkta kinesisk streetfood som gäller i form av handgjorda nudelrätter, wontons och ett par smårätter. Stället är extra omtyckt hos stans veganer, då menyn listar ovanligt många växtbaserade rätter. Ett tips är att boka bord i förväg, då kön ofta ringlar lång utanför den spartanska lilla lokalen i Sibirien.

Propaganda Bar & Kök

En dold pärla

Denna lilla doldis på Magnus Ladulåsgatan kanske verkar anspråkslös utifrån, men väl inne på restaurangen bjuds du på spännande dofter och smaker från Kina i allmänhet, och Sichuanprovinsen i synnerhet. Kockarna som står för kokkonsten kommer från Xi'an, och lagar enligt egen utsago de rätter som deras mormödrar lagade till dem. Bra råvaror, autentiska smaker och varsamt hantverk är ledorden. På dryckeslistan finns både kinesiskt öl och Baijou.

Lao Wai

Hemsida

Gröna rätter

Den vegetariska restaurangen Lao Wai har funnits på Luntmakargatan i många år och är något av en klassiker i området. Här hämtar man inspiration från Sichuan och Taiwan och lagar mat utan ägg eller mjölkprodukter. Istället är det färska grönsaker, ekologisk tofu och andra utvalda råvaror som gäller.

Plus 86

Hemsida

Kinesisk grillfest

På Plus 86 har man tagit klassiskt kinesiska smaker och hottat upp dem ett par grader med en vända på grillen. Här är det nämligen kinesisk BBQ som gäller, med rätter som grillat lamm och olika kryddiga spett. Även små tapasrätter, nudlar och bibimbap hittas på menyn. 

H-hus

Hemsida

Som i Shanghai

Den kinesiska matkulturen i allmänhet, och rätter från Shanghai i synnerhet, är vad som erbjuds på H-hus. Här lagas all mat på färska råvaror i säsong, som förgylls med såser och smaker som är karaktäristiska för Shanghais kök. Därtill ligger stort fokus på fint knivarbete och optimal tillagningsmetod såsom bränning, ångkokning, sjudning, häckning och stekning. 

Chong Qing

Hemsida

Värt en (kort) resa

Mittemot Hornstull på andra sidan Liljeholmsbron håller Chong Qing till. Chong Qing är namnet på en stad känd som ett av världens hetaste kök, med sin karakteristiskt bedövande Sichuan, belägen i Sichuan-provinsen i sydvästra Kina. Denna kinesiska kvarterskrog anses väl värd sin korta resa utanför tullarna med rätter man rekommenderas dela med sitt sällskap, som i Kina. Konceptet är enkelt men smakrikt, med autentiska rätter som wok, dumplings och nudlar.

Pings Sakura

Hemsida

Hot pot och karaoke

Om du är sugen på att testa något lite annorlunda är detta ett ställe att rekommendera. Här kan du beställa Hot pot, en tradition typisk för vissa regioner i Asien. Hot pot innebär att du tillagar din mat vid bordet, men föredrar du hittar du även andra klassiska rätter som bentolåda, wok och currys. Arunda kvällen med att sjunga loss i deras karaoke-rum.

Weidao – Kinesiska restauranger
Weidao
Weidao – Kinesiska restauranger
Weidao
Weidao – Kinesiska restauranger
Weidao
Weidao – Kinesiska restauranger
Weidao
Weidao – Kinesiska restauranger
Weidao
Weidao – Kinesiska restauranger
Weidao
Weidao – Kinesiska restauranger
Weidao
Weidao – Kinesiska restauranger
Weidao

Weidao

Kärlek till hela Asien

På Weidao, som ligger ett stenkast från Centralstationen och Åhléns City, vill man att gästerna ska få samma smakupplevelser som gänget bakom restaurangen själva haft under sina resor till Asien – däribland Kina. Bland annat hämtar man inspiration från traditionell, kinesisk matlagning.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;