Ricard Constantinou bakom nytt koncept på Kungsgatan

”Matkafé och musikintermezzo”, så sammanfattas nyöppnade Play som hittas på Kungsgatan 18 mitt i stan. Med omtyckta ställen som Panini, K25 och Teatern i ryggen har grundaren Ricard Constantinou återigen tagit sikte på att bidra med något nytt till Stockholms krogliv.

Play slog upp dörrarna i mars och håller öppet från morgon till kväll hela veckan. Här är tanken att låta gästerna ”njuta med alla sinnen”, oavsett om det gäller en frukost, lunch, brunch, lite eftermiddagshäng, en afterwork eller en träff innan bion.

- Att öppna en restaurang handlar om en passion för mat och dryck, men också om att spegla sin samtid, säger Ricard Constantinou. Hur lever vi nu? Vad behöver vi? Vad kan göra oss lite gladare?

I lokalen hittas hyllor fyllda med böcker och spel, och med tiden kommer Stockholmskonstnärer och kreatörer att få mer utrymme till visa upp sina verk. Även musiken är tänkt att ges en allt större plats.

Från plättar till bowls
Som på Constantinous andra ställen handlar det även om att erbjuda fina, ekologiska råvaror och mat med hållbart miljötänk till rimliga priser. Här lagas och serveras allt från fräscha frukostar till svenska plättar, japansk-koreanska donburi-bowls och varma smörgåsar på katalanskt bröd.

- Att prova nya internationella rätter på hemmaplan har blivit det klimatsmarta sättet att resa. Samtidigt förändras rätter i nya miljöer. En italiensk rätt blir aldrig exakt vad den är i Italien. När den lagas och serveras här kommer den få en lokal prägel. Och det är ju också vad som gör ätandet intressant, säger Ricard Constantinou.

Utöver mat och fika hittar man även kaffe rostat av David Haugaard samt hantverksteer, öl, vin, juicer och andra drycker på menyn.


Brunch och törstsläckare på Play