Rookies 2011

När snön smälter bort och flyttfåglarna återvänder fylls vi med inspiration och lust. Ett lyckorus av endorfiner som blir ännu starkare när Stockholm Fashion Week drar igång. Rookies 2011 utser tolv av modevärldens hetaste nykomlingar. Projektet utmynnar i en visuell tolkning av modemärket i en serie imagefilmer vilka presenteras under Stockholm Fashion Week nu i februari.

Visningen äger rum på So Stockholm lördagen den 11 februari och därefter nomineras fem av de tolv utvalda kandidaterna till Årets Rookies. Den lyckliga vinnare som slutligen tar hem priset avgörs i augusti. Vinnaren får ett stipendium, en värdecheck samt möjligheten att skapa en kollektion till La Redoute.

Klara till uttagningen är Granfors, Erïk Bjerkesjö, Karin Malm, Unwind Clothing, Josefin Strid, för att nämna några.

Rookies är ett forum som drivs av Svenska Moderådet, vars syfte är att lyfta fram och stötta mindre modeföretag genom olika projekt, etablera nya kontakter inom branschen och hålla aktiviteter. För tredje året i rad samarbetar Rookies med Berghs School of Communication.

Fortsätt att hålla ögonen öppna. Rookies planerar nämligen samarbetsprojekt med bland andra Bromma Blocks och Grammis. Läs mer här.

So Stockholm Gallery | 10.00-17.00 | Lördagen den 11 februari