Den 5-10 juni fylls Kungsträdgården återigen av restauranger och foodtrucks när den populära matfestivalen Smaka på Stockholm går av stapeln. På plats finns bland annat krögarna Mathias Dahlgren och Sayan Isaksson som serverar rätter på temat framtidens mat.
- Året festival blir helt klart den bästa och mest spännande någonsin, säger Anders Sewerin som arrangerar Smaka på Stockholm.
Festivalen kommer att gästas av 40 restauranger och foodtrucks samt över 100 av landets främsta kockar, bagare och mathantverkare. På agendan står dagens och framtidens mat med fokus på smak, hållbarhet och hälsa.
- Sverige ligger långt fram inom mat och dryck på ett flertal områden, vilket vi vill lyfta fram. Under sex dagar samlar vi landets bästa kockar, mängder av spännande restauranger samt entreprenörer som vill revolutionera vad vi äter i framtiden genom ny teknik, säger Anders Sewerin.
I restaurangtälten hittas kända krogar som Farang och Den Gyldene Freden, hamburgerrestaurangerna Babas Burgers & Bites och Phil's Burger, veganrestaurangen The Plant, nyöppnade Mama och falafelstället Malmø. En rad omtyckta foodtrucks kommer också att finnas på plats, som till exempel Fred's Food Truck, Indian Street Food & Co och The Good Gringo.
Medverkar gör även bagaren Sébastien Boudet som bemannar en pizzaugn där kända kockar turas om att baka sina favoritpizzor.
Foodtech Village
I Kungsträdgården bygger man samtidigt upp Foodtech Village - en del av konferensen Sweden Foodtech Big Meet som pågår parallellt med Smaka på Stockholm. Här kan man möta innovatörer och höra mer om hur techsektorn kan förändra framtidens mat.
Om Smaka på Stockholm
Smaka på Stockholm är en av världens största matfestivaler, med över 350 000 besökare varje år. I år arrangeras festivalen för 27:e året i rad.
Fri entré.
Läs mer och se hela programmet här.