Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Den Gyldene Freden

3,8
5 recensioner
Den Gyldene Freden

Sedan 1722 har Den Gyldene Freden serverat svenska klassiker i källarlokalen i Gamla stan, där kulturstammisar som Bellman, Zorn och Taube har kommit och gått. Här kan man än idag träffas och äta middag tillsammans i tidlös miljö. Menyn kretsar kring mindre svenska rätter som delas runt bordet.

Som en av Stockholms äldsta restauranger har Den Gyldene Freden en lång och händelserik historia, men trots många renoveringar och generationer hålls den gamla stilen och andan vid liv. De svenska smakerna och nordiska råvarorna står fortfarande i centrum, med klassiker som blodpudding, isterband och sill på menyn.

Tanken med restaurangen idag är att återuppliva glansdagarna och vara en mötesplats för gäster i alla åldrar. Här ska varje måltid vara som ett gästabud med en evig ström av mat och dryck. Maten är en lek med typiska svenska klassiker och hederlig husmanskost, där allt delas i sällskapet. Restaurangen uppmärksammar även svenska högtider och traditioner hela året, från semlorna till julbordet.

Privata sällskap kan boka ett chambre séparée: Stubeliusrummet en trappa ner eller Bellmanvåningen en trappa upp, där Svenska Akademien äter middag på torsdagar.

Användarbilder på Den Gyldene Freden Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Den Gyldene Freden av Katrine L.
  • Bild från Den Gyldene Freden av Katrine L.
  • Bild från Den Gyldene Freden av Katrine L.
  • Bild från Den Gyldene Freden av Katrine L.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
15 apr 2020

Herregud vad gott!

Jag kan inte beskriva exakt vilken bild av Den Gyldene Freden jag hade innan mitt besök. Men det var absolut inte så som jag tänkt mig. Det var mycket mycket bättre! Eller, om jag ska göra ett försök att beskriva det så trodde ja... Visa hela »

28 sep 2019

Ett år efter att Filip Fasten tagit över Freden kom vi dit, efter menybytet, till smårätter av den klassiska gästabudsmenyn, kände vi att det passade oss bättre än stora rätter av klassiskt snitt. Vi gillar nytänket Filip har, det genomsyrar nu på... Visa hela »

29 mar 2020

När du har en kära vän på besök, när du vill äta gott, när du blir sugen på blodpudding eller snapsglas, när du vill djuptdyka in i ett kulturell stund med god lammbit& gula ärtor i rödvinssky, allting är så smarrigt och in... Visa hela »

25 jan 2020

Den Gyldene Freden har efter det senaste ägarbytet ett koncept som definitivt inte är till för alla. Man har vad man kallar smårätter, som i flertalet fall snarare är lämpliga som tillbehör. Sedan finns en kött- och en fiskrätt som är så... Visa hela »

24 okt 2016

Blir aldrig besviken här. Känns verkligen gemytligt. Brödet man får innan maten är otroligt gott också.

Så tycker pressen

3 av 5 · Metro · 2012-08-16

“Kräftorna är stora och vackert röda med perfekt sälta och smak, även om ett par av dem är lite väl lösa i hullet. Till huvudrätt äter vi Gyldene fredens egenfiskad abborre med kantareller. Rätten är mild, smörig och en perfekt komponerad lättnad för kräftrispad mun. Den avslutande smultron-pavlovan är också bra”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2008-03-28

“Men det viktiga är förstås hur atmo­sfären och maten är idag. Och bägge är mycket bra.”

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.