Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Den Gyldene Freden

4,0 • 2 recensioner
Den Gyldene Freden

Sedan 1722 har Den Gyldene Freden serverat svenska klassiker i källarlokalen i Gamla stan, där kulturstammisar som Bellman, Zorn och Taube har kommit och gått. Här kan man än idag träffas och äta middag tillsammans i tidlös miljö. Menyn kretsar kring mindre svenska rätter som delas runt bordet.

Som en av Stockholms äldsta restauranger har Den Gyldene Freden en lång och händelserik historia, men trots många renoveringar och generationer hålls den gamla stilen och andan vid liv. De svenska smakerna och nordiska råvarorna står fortfarande i centrum, med klassiker som blodpudding, isterband och sill på menyn.

Tanken med restaurangen idag är att återuppliva glansdagarna och vara en mötesplats för gäster i alla åldrar. Här ska varje måltid vara som ett gästabud med en evig ström av mat och dryck. Maten är en lek med typiska svenska klassiker och hederlig husmanskost, där allt delas i sällskapet. Restaurangen uppmärksammar även svenska högtider och traditioner hela året, från semlorna till julbordet.

Privata sällskap kan boka ett chambre séparée: Stubeliusrummet en trappa ner eller Bellmanvåningen en trappa upp, där Svenska Akademien äter middag på torsdagar.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
28 sep 2019

Ett år efter att Filip Fasten tagit över Freden kom vi dit, efter menybytet, till smårätter av den klassiska gästabudsmenyn, kände vi att det passade oss bättre än stora rätter av klassiskt snitt. Vi gillar nytänket Filip har, det genomsyrar nu på... Visa hela »

24 okt 2016

Blir aldrig besviken här. Känns verkligen gemytligt. Brödet man får innan maten är otroligt gott också.

Så tycker pressen

3 av 5 · Metro · 2012-08-16

“Kräftorna är stora och vackert röda med perfekt sälta och smak, även om ett par av dem är lite väl lösa i hullet. Till huvudrätt äter vi Gyldene fredens egenfiskad abborre med kantareller. Rätten är mild, smörig och en perfekt komponerad lättnad för kräftrispad mun. Den avslutande smultron-pavlovan är också bra”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2008-03-28

“Men det viktiga är förstås hur atmo­sfären och maten är idag. Och bägge är mycket bra.”