Mama Kungsgatan

4,0
8 betyg
$-$$
Restaurang
Mama
4,0
8 betyg

Hos Mama Delicious Roasts på Kungsgatan står rotisseriet i centrum. Här kan man bland annat hitta gårdskyckling eller porchetta som serveras i wraps, på katalanskt bröd eller i sallader. Bakom konceptet står krögaren Marco Baudone som tidigare jobbat på kända Stockholmskrogar som Le Rouge.

I trendigt avskalade lokaler på Kungsgatan hittas Mama Delicious Roasts, vars syskon Mama sedan tidigare håller till i Teatern på Södermalm. Här på Kungsgatan kan man slå sig ner i en ljus lädersoffa eller hoppa upp på en pall och hänge sig åt rôtistekt kyckling, gårdsgris eller högrev i flera olika former. Här finns både drop-in och uppdukade bord med bordsservering och bordsbokning.

I rotisseriet rostas råvarorna på spett för att få bästa möjliga smak. Influenserna kommer inte minst från södra Europa; köttet serveras ofta i bröd med tillbehör som country fries eller sötpotatis-fries och gårdskycklingen kommer bland annat med hummus och rostad paprika.

Porchettan (en italiensk fläsksida med speciella kryddor) är en specialitet precis som gårdskycklingen, men också vegetariska alternativ finns, såsom wrap med fransk getost eller det spanska brödet pan de cristal med rôtistekta grönsaker. Vill man istället handla med sig en hel familjemiddag hem så erbjuds rôtistekt kyckling för 1-4 personer, med eller utan tillbehör.

Se även Mama Teatern

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
8

Recensioner av Mama

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Nu gör vi så att alla reser sig, åker direkt till Mama på Kungsgatan och beställer in en Turkish pizza!
Få inte för er att dela (som jag jag dessvärre gjorde med mitt sällskap) för den här magiska maträtten vill du äta sjä...

Perfekt ställe att ta med gäster på som är på besök i stan och då alla i sällskapet äter lite olika sorters mat.
De har något för alla men det spelar ingen roll vad man tar, allt är vällagat. Otroligt prisvärt ställe.

Tyckte mama Sthlm var fantastiskt! Hade inte förväntat mig det. Vi fick bord snabbt, då besöket blev spontant efter en dag på stan.
Middagen började med ett glas bubbel som var extremt gott, och väldigt lätt drucket. Till maten blev det rosé vin...

Nice koncept! Framför allt för lunch. Nu har jag i och för sig inte ätit middag, men det är samma sak fast något högre priser (vilka vissa säkert kan irritera sig på, men som jag tycker är helt rimligt). Snabbt, enkelt. Quality fast food, som jag b...

Jag tycker att konceptet är väldigt bra och lokalen är snygg, modern och fräsch.
Maten var helt ok. Jag åt lunch där, så då duger helt ok :) Jag åt en caesarsallad och mitt sällskap åt en halv kyckling med sallad och två så...

Helt okej, dock känns konceptet bättre i ex. Ringen Skanstull där du har ett helt annat flöde av ätande personer. Maten var helt okej, prisvärt, mycket mat, smakrik kryddning men lite torr kyckling/chuck roll. Stor fin lokal, grymt snygg inredning, bra placering.

Very good food great price, we left full & happy. Will be back for burgers.

Pan de cristal med porchetta är helt magisk!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
8

Representerar du Mama Kungsgatan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Mama Kungsgatan?

På Mama Kungsgatan serveras bland annat:

  • Vegetariskt
  • Kött
  • Medelhavet
  • Snabbmat
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Mama Kungsgatan?

Mama Kungsgatan ligger i prisklassen Budget ($)/Undre mellanklass ($$).

Har Mama Kungsgatan vegetariska alternativ på menyn?

Ja, Mama Kungsgatan har vegetariska alternativ på sin meny för dem som föredrar att äta köttfritt.

Kan man beställa take away från Mama Kungsgatan?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Mama. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Serverar Mama Kungsgatan lunch?

Ja, Mama har lunchserveringar.

Var ligger Mama Kungsgatan?

Mama Kungsgatan ligger på Kungsgatan 18, 111 35, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 250m).