Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Mama Kungsgatan

3,8 • 4 recensioner
Mama Kungsgatan

Hos Mama Delicious Roasts på Kungsgatan står rotisseriet i centrum. Här kan man bland annat hitta gårdskyckling eller porchetta som serveras i wraps, på katalanskt bröd eller i sallader. Bakom konceptet står krögaren Marco Baudone som tidigare jobbat på kända Stockholmskrogar som Le Rouge.

I trendigt avskalade lokaler på Kungsgatan hittas Mama Delicious Roasts, vars syskon Mama sedan tidigare håller till i Teatern på Södermalm. Här på Kungsgatan kan man slå sig ner i en ljus lädersoffa eller hoppa upp på en pall och hänge sig åt rôtistekt kyckling, gårdsgris eller högrev i flera olika former. Här finns både drop-in och uppdukade bord med bordsservering och bordsbokning.

I rotisseriet rostas råvarorna på spett för att få bästa möjliga smak. Influenserna kommer inte minst från södra Europa; köttet serveras ofta i bröd med tillbehör som country fries eller sötpotatis-fries och gårdskycklingen kommer bland annat med hummus och rostad paprika.

Porchettan (en italiensk fläsksida med speciella kryddor) är en specialitet precis som gårdskycklingen, men också vegetariska alternativ finns, såsom wrap med fransk getost eller det spanska brödet pan de cristal med rôtistekta grönsaker. Vill man istället handla med sig en hel familjemiddag hem så erbjuds rôtistekt kyckling för 1-4 personer, med eller utan tillbehör.

Se även Mama Teatern

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 okt 2018

Nice koncept! Framför allt för lunch. Nu har jag i och för sig inte ätit middag, men det är samma sak fast något högre priser (vilka vissa säkert kan irritera sig på, men som jag tycker är helt rimligt). Snabbt, enkelt. Quality fast food, som jag b... Visa hela »

7 nov 2018

Jag tycker att konceptet är väldigt bra och lokalen är snygg, modern och fräsch.

Maten var helt ok. Jag åt lunch där, så då duger helt ok :) Jag åt en caesarsallad och mitt sällskap åt en halv kyckling med sallad och två så... Visa hela »

3 maj 2018

Helt okej, dock känns konceptet bättre i ex. Ringen Skanstull där du har ett helt annat flöde av ätande personer. Maten var helt okej, prisvärt, mycket mat, smakrik kryddning men lite torr kyckling/chuck roll. Stor fin lokal, grymt snygg inredning, bra placering.

19 aug 2018

Pan de cristal med porchetta är helt magisk!