Smakfestivalen satsar på hållbar matlagning. Foto: Pressbild Smakfestivalen satsar på hållbar matlagning. Foto: Pressbild

Smakfestivalen satsar på hållbarhet i tidningskvarteren

Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup
Aurora Holm

I slutet av september fylls tidningskvarteret i Marieberg av mat och dryck, då Smakfestivalen arrangeras. Festivalen riktar sig till alla som gillar god mat och nytänkande restauranger och matkoncept.

Under två dagar, den 22–23 september, kan du träffa och inspireras av olika mataktörer och gäster som på något sätt tänker om, tänker nytt och tänker smart. Och förstås äta en hel del gott. Matfestivalen ordnas i tidningskvarteren kring DN-skrapan, där det bland annat ordnas en pop-up-beergarden med musik och annat smått och gott. Fullständigt program presenteras efter hand.

Program

Fredag 22 september klockan 16–22
Beergarden bakom DN-skrapan, dj, samt mat och bar med ChouChou och Urban Deli.

Lördag 23 september klockan 11–18
Gästspel på Rålambstorget bakom Sweco-huset med dussinet aktörer, barnaktiviteter på lastgatan och beergarden i skulpturparken. På plats finns bland annat Farmer & Butcher, CN Chocolates, Netfood, Jädra Prästgård, Fromageriet, Pocket Café by Pontus, Bröd & Salt, Radici, Le Bar och La Tour. Under hela dagen bjuds det på smakprov och försäljning av ätbart.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.