Några få steg från Stureplan ligger det franska boutiquehotellet The Sparrow Hotel, där det blåser ljumma vindar från Paris. I hotellets restaurang The Sparrow Wine Bar & Bistro, som drivs av Mathias Dahlgren och Staffan Naess, erbjuder man nu en överraskande trerättersmeny som slinker ner på en timme.
Varje dag skapar kockarna i köket på den franska bistron något som går under namnet ”meny surprise”, ett koncept inspirerat av de klassiska bouillon-restaurangerna i Paris. Menyn serveras runt bistrons bardisk, som endast har fyra platser tillgängliga för drop-in mellan klockan 17 och 21.
Den omsorgsfullt tillagade middagen, som alltså kommer i en ny kostym varje kväll, kommer i tre serveringar. Till rätterna har bistrons sommelier matchat med ett och ett halvt glas vin samt en espresso till desserten. Hela menyn, som avnjuts under en timmes tid, kostar 395 kronor. Vill man äta en något längre middag så serveras givetvis även en à la carte-meny, med varmrätter som moules frites och ryggbiff, tisdag till söndag.
För den som vill förlänga kvällen kan man checka in i allt från färgstarka och mysiga uniquerum till sobra juniorsviter. På morgonen väntar en fransk frukostbuffé fylld med bland annat smöriga croissanter från Mathias Dahlgrens bageri Green Rabbit, macarons, olika ostar, chark, marmelader, rökt lax och äggrätter.