The Sparrow Wine Bar & Bistro

4,3
8 betyg
$$$
Fransk restaurang
Vinbar
The Sparrow Wine Bar & Bistro
4,3
8 betyg

En fransk bistro på riktigt, så titulerar sig The Sparrow Wine Bar & Bistro som drivs av Mathias Dahlgren och Staffan Naess. Med både vinbar och restaurang bjuder de på parisiska vibbar inuti boutiquehotellet The Sparrow Hotel vid Stureplan.

The Sparrow Wine Bar & Bistro, som döljer sig på en av Stureplans bästa adresser, slog upp portarna våren 2019. Bakom konceptet står stjärnkrögaren Mathias Dahlgren och Staffan Naess, en framstående duo som även jobbat tillsammans på Matbaren och Rutabaga. Matfilosofin kretsar kring det ”naturliga köket” och fokus ligger såklart på att skapa en genuin bistro med franska smaker och ett brett utbud av klassiska viner i vinbaren. Den intima lokalen har uppemot 60 sittplatser och är stilrent inredd med gröna väggar, rödbruna lädersitsar och ljusa marmorskivor. Har man inte bokat bord innan kan man vänta i vinbaren om platserna i bistron är upptagna.

Kvällsmenyn består av utvalda franska rätter utan krusiduller, men det går även att stanna till och äta fransk frukostbuffé på morgnarna. Macarons och croissanter är givna inslag. Den som är vinälskare bör istället vänta till sen eftermiddag när vinbaren öppnar upp och bjuder in till den där genuina franska känslan. Sommartid kan man dessutom hänga på innergården Le Garden.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
8

Recensioner av The Sparrow Wine Bar & Bistro

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Efter att bara ha varit på AW i baren ett antal gånger hamnade vi denna kväll på bistrot för middag, och det var en positiv upplevelse. God mat (speciellt veckans rätter på svarta tavlan), superfin service och bra rekommendationer från vinlistan utan att...

Älskade stämningen här. Drack bubbel och åt och oliver och mandlar, så kan ej skriva något om maten tyvärr.

·

Om det finns någon restaurang jag kommer rekommendera till allt och alla är det denna bistro. Här har vi första klassens service, uppmärksamma men inte påflugna. Maten är definitionen av en riktigt bra fransk bistro. Riktigt bra. Kan inte poängtera detta til...

Fantastiskt trevligt. Både bar och bistro. Väldigt kunnig personal och servicen toppen. Rekommenderar starkt

I en förvisso trivsam miljö och med superb service serveras en förvånansvärt fantasilös och inte särskild välkryddad mat, en trist vinlista och allt till horribla priser. Rekommenderas inte!

Mysig innergård,
Trevlig personal,
Vinmenyn är utmärkt, förrätten var ua.

Kanske en gnutta salt, men superbra mat. Såser att döda för. Inte för bullrigt.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
8

Representerar du The Sparrow Wine Bar & Bistro?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på The Sparrow Wine Bar & Bistro?

På The Sparrow Wine Bar & Bistro serveras bland annat:

  • Franskt
  • Europeiskt

Vilken typ av bar är The Sparrow Wine Bar & Bistro?

Vi har klassificerat The Sparrow Wine Bar & Bistro som:

  • Vinbar

Vad kostar det att äta på The Sparrow Wine Bar & Bistro?

The Sparrow Wine Bar & Bistro ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har The Sparrow Wine Bar & Bistro uteservering?

Ja, The Sparrow Wine Bar & Bistro har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger The Sparrow Wine Bar & Bistro?

The Sparrow Wine Bar & Bistro ligger på Birger Jarlsgatan 24, 114 34, City, Östermalm. I närheten ligger Humlegården, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Östermalmstorg (ca 250m).