The Sparrow Wine Bar & Bistro

4,4
5 betyg
Redigera The Sparrow Wine Bar & Bistro

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

The Sparrow Wine Bar & Bistro

4,4
5 betyg
Redigera The Sparrow Wine Bar & Bistro

En fransk bistro på riktigt, så titulerar sig The Sparrow Wine Bar & Bistro som drivs av Mathias Dahlgren och Staffan Naess. Med både vinbar och restaurang bjuder de på parisiska vibbar inuti boutiquehotellet The Sparrow Hotel vid Stureplan.

The Sparrow Wine Bar & Bistro, som döljer sig på en av Stureplans bästa adresser, slog upp portarna våren 2019. Bakom konceptet står stjärnkrögaren Mathias Dahlgren och Staffan Naess, en framstående duo som även jobbat tillsammans på Matbaren och Rutabaga. Matfilosofin kretsar kring det ”naturliga köket” och fokus ligger såklart på att skapa en genuin bistro med franska smaker och ett brett utbud av klassiska viner i vinbaren. Den intima lokalen har uppemot 60 sittplatser och är stilrent inredd med gröna väggar, rödbruna lädersitsar och ljusa marmorskivor. Har man inte bokat bord innan kan man vänta i vinbaren om platserna i bistron är upptagna.

Kvällsmenyn består av utvalda franska rätter utan krusiduller, men det går även att stanna till och äta fransk frukostbuffé på morgnarna. Macarons och croissanter är givna inslag. Den som är vinälskare bör istället vänta till sen eftermiddag när vinbaren öppnar upp och bjuder in till den där genuina franska känslan. Sommartid kan man dessutom hänga på innergården Le Garden.

Se även The Sparrow Hotel

Användarbilder på The Sparrow Wine Bar & Bistro Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från The Sparrow Wine Bar & Bistro av Hasti H.
  • Kyckling – Bild från The Sparrow Wine Bar & Bistro av Kristoffer R.
  • Tartar – Bild från The Sparrow Wine Bar & Bistro av Kristoffer R.
  • Bild från The Sparrow Wine Bar & Bistro av Hanna H.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 feb 2019 · Uppdaterad

Om det finns någon restaurang jag kommer rekommendera till allt och alla är det denna bistro. Här har vi första klassens service, uppmärksamma men inte påflugna. Maten är definitionen av en riktigt bra fransk bistro. Riktigt bra. Kan inte poängtera detta til... Visa hela »

24 nov 2019

Fantastiskt trevligt. Både bar och bistro. Väldigt kunnig personal och servicen toppen. Rekommenderar starkt

10 jan 2020

I en förvisso trivsam miljö och med superb service serveras en förvånansvärt fantasilös och inte särskild välkryddad mat, en trist vinlista och allt till horribla priser. Rekommenderas inte!

25 jul 2020

Mysig innergård,
Trevlig personal,
Vinmenyn är utmärkt, förrätten var ua.

1 maj 2019

Kanske en gnutta salt, men superbra mat. Såser att döda för. Inte för bullrigt.

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.