Stureplansgruppen öppnar fransk bar i Sturegallerian

I dagarna är det premiär för Sturebaren, en livlig mötesplats signerad Stureplansgruppen som kommer att husera på torget mitt i Sturegallerian.

Tanken med den nya baren är att locka både lunchgäster och AW-folk med allt från espresso och fransk mat till ett stort utbud av crémant, champagne, franska viner och cider från Normandie. Här ska shoppingsugna och stammisar kunna äta bland annat crêpes, sallader och charkbrickor omgivna av pulsen i gallerian.

- Vi vill skapa en levande mötesplats på Sturegallerians mest centrala plats. Sturebaren är inte en helt vanlig bar eller en klassisk restaurang, utan något däremellan. Det unika läget, mitt i storstadvimlet kring Stureplan gör det till ett naturligt nav för folklivet, säger Petter Lambertz, ansvarig Sturebaren.

Karaktäristisk design

Arkitekten Frederic Eklöf har designat baren i samma anda som resten av gallerian, bland annat med inslag av mässing och marmor.

- I mitt arbete med Sturebaren har huvudfokus varit att ge både baren och platsen identitet och karaktär. Detta kommer till uttryck i de veckade mässingsplåtarna i taket, men också i armaturer och detaljer. Vidare har det varit viktigt att skapa en bar som inte tar över torget, men som ger det ett nytt värde, säger Frederic Eklöf.

Sturebaren kommer att hålla öppet hela veckan från förmiddag/lunch till kväll.


Nya Sturebaren

Mer information: Sturebaren