Sunny Sundays - den nya sommarklubben på M/S Gerda

Uppdaterat med bilder 23/7

Nu på söndag den 12 juli invigs M/S Gerdas nya söndagssatsning Sunny Sundays. Festkonceptet är baserat på kärleken till sommaren och allt som hör de varma månaderna till. "Tanken med Sunny Sundays är att förlänga helgen och ta vara på att det faktiskt är sommar genom att göra även söndagen till en festdag", säger Max Persson, en av arrangörerna.


Festen håller på varje söndag från kl. 13 - 01 och det bjuds på rivieranatmosfär med svalkande drinkar, fräscha sangria-pitchers och mat från grillen. Allt serveras under bar himmel till tonerna av somrig house som spelas från kl. 17 av M/S Gerdas residenta djs Niklas Jungstedt och Hason. "Musiken är i fokus, vilket den inte varit tidigare på Gerdas", säger Nicklas Jungstedt på Gerdas. Sunny Sundays kommer att ha en ny gäst-dj varje vecka, och alla dj's är välkända och håller hög klass. Den här veckans gäst-dj är Claudio Gomez som tillsammans med Niklas bildar TVÅ SMÅ MÄN.

Sunny Sundays på M/S Gerda kan beskrivas som en kombination av Strandbryggan, Josefina och Utecompagniet. Man kan komma hit med egen båt, slappa i loungedelen, njuta av en nygrillad burgare och dessutom festa loss på kvällen. Saknaden av en riktigt bra, återkommande söndagsklubb ledde till idén om Sunny Sundays. Det som är speciellt med konceptet är att det börjar redan på dagen med sköt häng, musik och BBQ. "Fördelen är att man kan köra på dagen och ändå komma hem i tid om man jobbar på måndagen", säger Max Persson. Vill man fortsätta kan man festa loss till kl. 03 på efterfesten i Kungsträdgården.M/S Gerda har genomgått en rejäl ombyggnad under vintern och har nu ett nytt och fräscht yttre samt ett spännande koncept. Man vill förmedla en känsla av enkel, opretentiös lyx. Köket har blivit något alldeles extra, kaptenen är ny och besättningen är mycket professionell. Barerna har nu blivit tre stycken som representerar tre olika platser och känslor. I fören finns lilla baren som andas rivieran. På loungedäck finns den kanske mest spektakulära, sju meter långa och kritvita baren som för tankarna till Laguna Beach och Miami. Inne i båten finns den traditionella baren kvar, som ger en känsla av storstadspuls och evig fest.

Sunny Sundays på M/S Gerda är den givna platsen att hänga på i sommar, både för den som är sugen på lugnt loungehäng och den som vill festa som om det inte fanns någon morgondag. Det enda man behöver ha gemensamt är att man gillar skön stämning, goda drinkar och bra musik.

Bilder från första söndagen: