Stureplansgruppen/Pressbild Stureplansgruppen/Pressbild

Surfers flyttar in i Townhouse Nosh and Chow

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Restaurang Surfers grundades i Visby år 2006 av Mymlan Isenborg och Jonathan Bergström. Det blev snabbt en succé som år 2014 resulterade i ännu en restaurang, i Stockholm. Efter sex år på Regeringsgatan och tre somrar i Humlegården flyttar Surfers nu till nya lokaler.

Den 7 oktober slår Surfers upp dörrarna till restaurangen i Townhouse Nosh and Chow på Norrlandsgatan 24 i Stockholm.

– I och med denna flytt får vi inte bara mycket fler sittplatser men även ett större kök med fler möjligheter. Vi är superglada över att äntligen få börja woka, grilla och ånga, säger Mymlan Isenborg i ett pressmeddelande.

Köksmästare blir Nilas Corneliussen, en kock med lång erfarenhet inom det kinesiska köket. Han startade sin matresa i Thailand där han bodde och arbetade under en period på sex år. Han har sedan dess arbetat på ett flertal restauranger, men även tävlat med Team Sweden i Bocuse d ́Or år 2018 och 2019.

Surfers kommer utöver sitt nya kök att kunna erbjuda sina gäster en genuin upplevelse av kinesisk dryck.

– En viktig del i det vi vill åstadkomma på vår nya adress är att fördjupa både vår, och i förlängningen gästens, kunskap och förståelse för den kinesiska matkulturen. För att lyckas med detta har vi knutit till oss unik kompetens genom Ludvig Sääf, även känd som Mr Baijiu. Ludvig är en av Europas främsta kännare inom kinesisk mat- och dryckeskultur. I våra nya lokaler kommer man ha möjlighet att besöka Ludvig för teceremonier, provning av baiijius olika stilar, eller att med höga stämmor sjunga kinesiska dryckesvisor till de chilistinna rätter köket serverar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.