Svensk-japanskt gästspel på Långbro Värdshus

Frida Ronge, tidigare kökschef på Råkultur och sushikock på Yasuragi Hasseludden, har uppmärksammats för sin visionära matlagning med influenser från Norden och Japan. Fredagen den 17 juni gästspelar hon på Fredrik Erikssons Långbro Värdshus, där det blir pop-up på den somriga bakfickan i parken.

Efter att ha drivit prisbelönta vRÅ i Göteborg är Frida Ronge tillbaka i Stockholm. Här ska hon basa över takrestaurangen på nya livsstilshotellet At Six som Petter Stordalen öppnar i mars 2017. I linje med Ronges signum kommer menyn att bjuda på svenskt och nordiskt med en touch av Japan på ett nytt sätt. Ett smakprov på detta ges under det nytänkande gästspelet på Långbro Värdshus.

- Med Fridas gästspel vill vi ta det ett steg länge; öppna upp för en ny typ av popup-event med riktigt bra mat, men enklare och mer avslappnat format, berättar Fredrik Eriksson.

Enligt både honom och Ronge är det mötet mellan generationer och olika kokkonster som inspirerar och berikar kocklivet. Samtidigt som etablerade kockar uppmuntrar yngre förmågor, bidrar de nya talangerna med nya perspektiv.

- Därför känns det extra kul med det här eventet. Fredrik Eriksson är en förebild på många sätt och jag är jätteglad att få gästa honom med mina matkreationer, säger Frida Ronge.

Tid: Två sittningar, kl 17 och 20
Pris: Trerättersmeny 495 kr
Mer information: Långbro Värdshus