Det svenska laget tog guld i tävlingsgrenen Nordic Green Chef. Foto: pressbild Det svenska laget tog guld i tävlingsgrenen Nordic Green Chef. Foto: pressbild

Svenskt guld i Nordic Chef

Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

De nordiska mästerskapen i matlagning gick av stapeln i Danmark den 18-19 mars, där några av Sveriges främsta kockar tävlade mot våra nordiska grannländer. Efter en spännande kamp stod det klart att det svenska laget kammat hem vinsten i Nordic Green Chef, en gren vars fokus är växtbaserade rätter.

De svenska representanterna i Nordic Chef är kocklandslagets Emil Persson och commis Ida Brixhall, som lärde känna varandra när båda jobbade på Operakällaren och som därefter har samarbetat i Kocklandslaget. Tävlingsgrenen Nordic Green Chef är ett lagarbete mellan en senior kock och en junior kock där laget bedöms efter flera olika kriterier, varav smaken utgör 50% av poängen.

– Det känns fantastiskt att ha fått representera Sverige i de nordiska mästerskapen och jag är så glad att vi nådde hela vägen fram! Vi har lagt otroligt mycket tid på att få till rätt balans i rätterna och sätta vår prägel på det vi serverade, och det betyder mycket att få den här bekräftelsen. Att få samarbeta med Ida i köket har varit så givande och jag är stolt över att vi rodde hem det här tillsammans, säger Emil Persson i ett pressmeddelande.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.