Det svenska laget tog guld i tävlingsgrenen Nordic Green Chef. Foto: pressbild Det svenska laget tog guld i tävlingsgrenen Nordic Green Chef. Foto: pressbild

Svenskt guld i Nordic Chef

De nordiska mästerskapen i matlagning gick av stapeln i Danmark den 18-19 mars, där några av Sveriges främsta kockar tävlade mot våra nordiska grannländer. Efter en spännande kamp stod det klart att det svenska laget kammat hem vinsten i Nordic Green Chef, en gren vars fokus är växtbaserade rätter.

De svenska representanterna i Nordic Chef är kocklandslagets Emil Persson och commis Ida Brixhall, som lärde känna varandra när båda jobbade på Operakällaren och som därefter har samarbetat i Kocklandslaget. Tävlingsgrenen Nordic Green Chef är ett lagarbete mellan en senior kock och en junior kock där laget bedöms efter flera olika kriterier, varav smaken utgör 50% av poängen.

– Det känns fantastiskt att ha fått representera Sverige i de nordiska mästerskapen och jag är så glad att vi nådde hela vägen fram! Vi har lagt otroligt mycket tid på att få till rätt balans i rätterna och sätta vår prägel på det vi serverade, och det betyder mycket att få den här bekräftelsen. Att få samarbeta med Ida i köket har varit så givande och jag är stolt över att vi rodde hem det här tillsammans, säger Emil Persson i ett pressmeddelande.