Symbios utsedd till Årets Affärskrog 2019

Symbios, som huserar på Skånegatan på Södermalm, har tilldelats priset Årets Affärskrog. Priset har delats ut av DI Weekend sedan 1983 och i fjol prisades restaurangen Bonnie'sBank Hotel, där årets prisutdelning ägde rum.

Söderkrogen Symbios har utsetts till Årets Affärskrog 2019. Sedan 1983 har DI Weekend varje år hyllat den restaurang som bäst lämpar sig för affärssammankomster. Tisdagens prisutdelning ägde rum hos fjolårsvinnaren Bonnies på Bank Hotel i Stockholm.

Krogredaktören Göran Jonsson på DI Weekend, som ansvarar för juryarbetet inför Årets Affärskrog tycker att miljön och atmosfären är viktig när han letar potentiella vinnare.

– Årets affärskrog ska vara en restaurang som ligger i tiden, som känns modern och håller hög kvalitet i alla led. God tillgänglighet och valfrihet uppskattas. Dessutom ska det gärna finnas något av nyhetens behag över valet, säger Göran Jonsson.

Ambitiös affärslunch
I våras öppnade köksmästarna Simon Eriksson och Henrik Wittgren tillsammans med huvudägaren Jesper Kvarnefält upp dörrarna till Symbios på Skånegatan. Adressen är en klassisk krogdestination som nu med Henrik och Simon i köket serverar modern nordisk mat, med noggrant utvalda råvaror.

– Stockholm blir bara större och större och vi kände att det måste finnas utrymme för en ambitiösare lunch. Affärslunch har knappast funnits på Södermalm tidigare, säger Jesper Kvarnefält, delägare till tre krogar på Södermalm, däribland Symbios.

Juryns motivering:
En modern restaurang på klassisk krogadress. Med hög kvalitet och lustfylld elegans levereras smaksäkra rätter i industriell miljö. Di Weekends utmärkelse Årets affärskrog 2019 går till restaurang Symbios.