Temadagar på Luzette: Sparris och Alsace i fokus

Temadagar på Luzette: Sparris och Alsace i fokus

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Den 23–26 april firar Luzette att våren är här genom sina sparris- och Alsacedagar. Evenemanget bjuder på en trerättersmeny under lunchen och fyrarätters under middagen, där den avslutande lördagen gästas av jazzbandet Joakim Falk Blue Devil.

Sparris- och Alsacedagarna har varit ett givet inslag på Luzette sedan 2018 och efter tidigare års framgångar med temadagarna är förväntningarna höga även i år.

– Sparris är ett säkert vårtecken och den vita sparrisen är verkligen något speciellt. I år bygger vi menyn kring vit sparris från Tyskland där gästerna kan se fram emot bland annat kokt sparris med sauce mousseline, spritärtor och ramslök samt vårkyckling färserad med toppmurklor och pistage, säger Ola Stålnacke, kökschef på Luzette.

Foto: Luzette/Press

Under temadagarna spelar vinerna från Alsace en central roll för att komplettera sparrisen och restaurangen erbjuder flera viner från Alsace som normalt inte finns på vinlistan. Lunchgästerna har även möjlighet att prova vinerna i halva glas till menyn. Lunchmenyn kostar 450 kronor per person (tre rätter) och middagsmenyn kostar 795 kronor per person (fyra rätter). Bordsbokning rekommenderas.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.