Thatsup utser Stockholms bästa kanelbulle 2020

Kanelbullens dag, som infaller den 4 oktober, närmar sig med stormsteg. Precis som vanligt tar Thatsup och Smakdomarna på sig rollen att utse Stockholms bästa kanelbulle genom jurytester.

Den 28 september intar vi 7A Strandvägen, där vi har anpassat lokalen efter Folkhälsomyndighetens rådande rekommendationer. Det innebär att årets jury kommer att vara något mindre än tidigare år, liksom antalet tävlande i testet. Jurymedlemmarna kommer att placeras ut med avstånd i de rymliga lokalerna.

Själva testet utförs dock på samma sätt som tidigare, där en jury noggrant kommer att bedöma alla kanelbullar som är med och tävlar om att bli Stockholms bästa kanelbulle 2020. I fjol kammade den 100 procent ekologiska kanelbullen från Skeppsbro Bageri hem vinsten med 4,26 poäng av 5 möjliga. Tvåa kom Pocket Café by Pontus med 4,1 poäng, följt av Nockeby Bageri med 3,84 poäng.

Alla tävlande kanelbullar blindtestas av juryn, som därefter sätter ett betyg mellan 1-5. Juryn består i år av cirka 25 personer – såväl matinfluencers, en vinnare från Sveriges Mästerkock, en domare från Hela Sverige Bakar, en årets konditor och foodies, samt Thatsup-ambassadörer och andra speciellt utvalda med en näsa för sötsaker. Målet med juryn är att få en så bred smakpalett som möjligt. Den 29 september publicerar vi sedan resultatet av årets stora kanelbulletest!

Här kan du läsa mer om fjolårets tävling: Avgjort: Stockholms bästa kanelbulle 2019 är utsedd