Tjoget nylanserar Hornstulls Bodega – vägg i vägg

Det har gått snart tio år sedan dörrarna till en av Stockholms mest etablerade restauranger, Tjoget, slog upp dörrarna. Sedan sin start har Hornstullskrogen ständigt utvecklat sina koncept, och nu är det dags för nästa steg. Vägg i vägg med Tjoget nyöppnar man nu Hornstulls Bodega, som då får sin egen adress, med en genomgång på insidan.

– Det här är Södermalms nya vinbar för alla som gillar vin, säger Andreas Bergman som tillsammans med kompanjonerna Joel Söderbäck och Simon Åhnberg står bakom öppningen.

En avslappnad vinbar i medelhavsstil
Trion menar att det alltid saknats en osnobbig och avslappnad vinbar i Stockholm, och detta blev motiveringen för att öppna Hornstulls Bodega redan 2014, då under samma tak som Tjoget. Bodegan har sedan dess varit ett litet, bejublat vattenhål innanför Tjogets väggar för alla som gillar vin, oavsett vem gästen är eller vad den föredrar.

Nu vill man nylansera Hornstulls Bodega till nästa nivå, och i och med tillgången till grannlokalen som tidigare skapas nya, större möjligheter.

– Vi har hela tiden sett en utvecklingspotential för Hornstulls Bodega att den ska få växa till en större och helt egen del. Nu när vi fick möjlighet att flytta över till grannlokalen var det givet, säger Joel Söderbäck, krögare.

Den nya Bodegan kommer att drivas av Markus Davidsson, sommelier på Tjoget sedan sju år tillbaka. Med sig har han Klara Earlingh, som tidigare drivit vinbaren på Urban Deli, samt Gustav Hökstrand som kommer från Aloë och idag är restaurangchef och sommelier på systerkrogen Liebling.

En opretentiös plats för alla
Vinfilosofin i Bodegan blir vad den alltid har varit – här ska det serveras gott vin från hela världen, med en vinlista som täcker både klassiska storheter och det senaste trenderna.

– Stämningen och atmosfären i den nya Bodegan kommer att vara livfull och gemytlig i en medelhavsinspirerad miljö. Det blir en opretentiös och osnobbig plats för alla, såväl för den inbitne vinentusiasten till de som spontant svänger in på ett glas, säger Markus Davidsson.

Matmenyn kommer att vara inspirerad av sena kvällar i Spanien och Sydamerika med fokus på vällagade smårätter som passar till vin såväl som lunch to go.

Hornstulls Bodega förväntas öppna den 4 februari 2022.