Vassa Eggen och Tako satsar på sommaren i Stockholm

Syskonkrogarna Tako och Vassa Eggen ligger vägg i vägg på Birger Jarlsgatan och delar tak bildligt såväl som bokstavligt talat. Men så mycket mer har de inte gemensamt; Vassa är ett modernt steakhouse som skapat en stammiskrets dag som natt medan nykomlingen Tako lockat till sig trendmedvetna stockholmare som söker innovativa smaker och en svängom på klubben Charles. Nu satsar de båda på sommaren, med olika aktiviteter och Pride.

Förutom att fortsätta erbjuda stockholmarna en självklar destination att gå till vare sig det gäller lunch, afterwork, middag eller fest så vill nu Vassa Eggen och Tako välkomna stadens turister, och det genom att hålla öppet under de mest turisttäta sommarmånaderna. Avslappnat häng är det som alltid på både Vassa och Tako, men den här sommaren kommer även att fyllas med aktiviteter och afterworks för att sedan avslutas med Pride.

Vassa Eggen kommer fram till den 25 juni att anordna aktiva afterworks onsdag, torsdag och fredag. Under dessa eftermiddagar styr Eija Skarsgård och Zeke Tastas med dj på uteserveringen följt av klubb senare på kvällen. In i juli fortsätter de med ett veckoschema som består av Aperol Spritz på onsdagar, cava på torsdagar och rosé på fredagar och lördagar.

Vassa fokuserar alltid på kött och kvalitativa råvaror. Hängmörat och grillat kött med somriga tillbehör står på menyn tillsammans med mycket fisk och skaldjur.

Restaurangen Tako - som sedan våren 2018 även huserar med en av Stockholms trendigaste klubbar ”Charles”, styrd av krogveteranerna Salvatore Scappini och Lill Lindqvist - kommer från och med den 25 juni att ha öppet redan från 18. Detta gör även detta till en perfekt kandidat för fördrinken eller en afterwork, vare sig du vill stanna kvar på middag eller inte.

För den som inte besökt Takos källare väntar en upplevelse som sträcker sig från interiören till smakerna på tallriken och i glasen. I köket står erfarna sushikockar, men menyn erbjuder mycket mer från det asiatiska köket, där gränsöverskridande internationella smaker utlovas.

Är man ett större sällskap som vill ha ännu mer exklusivitet huserar Tako även med unika utrymmen likt chambre separée där man kan hålla privata tillställningar eller provningar.

När juli börjar gå mot augusti är det dags för Pride i Stockholm, och då satsar Vassa Eggen och Tako på specialframtagna mat- och dryckespaket för att skapa en unik middagsupplevelse. Förutom detta kommer restaurangerna att gästas av olika profiler och dj:s, och de två restaurangerna öppnar även upp mellan varandra.