Vassa Eggen och Tako öppnar igen – tillsammans

Efter sex veckor öppnar nu Vassa Eggen Steakhouse upp igen, tillsammans med grannkrogen Tako. På menyn står förrätter från Tako, varmrätter från Vassa, musik och stämning med Eija Skarsgård och cocktails från barens nya bordsservering.

Ägarna bakom Vassa Eggen och restaurang Tako stängde snabbt ner restaurangerna i samband med att coronakrisen tog ett grepp om Stockholm i mitten av mars. Nu, sex veckor senare, öppnar de upp igen med en kombination av krogarna på Vassa Eggen. På menyn bjuds förrätter med Tako-favoriter som maki på lättrökt röding och sashimi på kingfish med tryffel och puffat ris. Varmrätterna signeras Vassa Eggen, och på menyn hittas bland annat hälleflundra med grön grillad sparris och hummerbearnaise.

Inför nyöppningen har restaurangen möblerats om, med längre avstånd mellan borden i matsalen, samtidigt som mindre bord har placerats i bardelen.

– Nu kan vi äntligen öppna Vassa Eggen på ett sätt där vi kan erbjuda både härlig stämning och en trygg miljö för gäster och personal. Vi tror att många kommer uppskatta kombinationen Vassa Eggen och Tako på menyn samt möjligheterna till cocktail-häng för några få vid barborden, säger Kristofer Sandström, delägare till Vassa Eggen och Tako.

Gästerna välkomnas tillbaka med start den 6 maj och håller öppet för lunch måndag till fredag från klockan 11:30, och kvällstid onsdag till lördag från klockan 18:00.