Veganfavorit möter hösten med mystechno och nytt finrum

Ling Long, restaurangen och baren som ligger inhyst i Story Hotel, har blivit en självklar destination och samlingspunkt för många stockholmare, i gott sällskap av övernattande hotellgäster. Under hösten tar de nya nöjesansvariga Ossian Eliasson och Zoe Brown över underhållningen, och man öppnar upp för stora möjligheter i deras chambre séparée.

Ling Long är en av pionjärerna i Stockholm när det kommer till att erbjuda lyxig, vegansk mat i asiatisk tappning. Här kan du äta en fullständigt vegansk måltid både till lunch och middag med syrliga, söta och starka smaker. Deras helt veganska lunch står ut bland utbudet i Stockholm, där den omåttligt populära rätten ”Bang Bang” (friterad oumph, gurka, koriander, bang bang-dressing och ris) ingår. Kvällens à la carte erbjuder mindre rätter för sharing med mycket fokus på veganskt, men här finns även fisk och kött som alternativ. Är du vegan, eller bara ett fan av att äta mat fri från animaliska produkter så är Ling Long ett ställe som erbjuder detta hela dagen alla dagar i veckan (till och med söndagar) från klockan 17.00.

Nu presenterar de Finrummet, deras exklusiva men lika välkomnande chambre séparée och avskilda mötesplats, som gjord för en middag med det lilla extra. Är du en del av ett större sällskap som letar efter en intim middag eller festlig måltid så är Finrummet en perfekt oas för privata middagar. Är man ett sällskap om 20 personer eller fler har man möjlighet att få hela rummet för sig själv, är man ett mindre sällskap som ändå vill skapa en exklusiv och privat tillställning kan man dela upp borden i mindre grupper. Här får man fördelen att sitta lagom enskilt, med anslutning till baren, musiken och den festliga stämningen som pågår intill.

- Finrummet är vår chambre séparé där vi välkomnar större sällskap som vill fira till exempelvis födelsedagar, företagsevent och liknande. Alla upplägg är möjliga, och vi vill kunna erbjuda skräddarsydda upplevelser utifrån vad som passar gästen bäst, berättar Philip Von Der Groeben, restaurangchef på Ling Long.

Under hösten kommer vi även få se och höra en ny musikscen inta Ling Long. Här kommer man att kunna ta del av elektronisk musik i olika former och framställningar. Varje vecka torsdag till lördag hittas olika dj:s i baren, som spelar allt från house till disco och soft techno. Hit hittar den musikintresserade, den som är sugen på en afterwork med skön bakgrundsmusik eller den som vill värma upp inför en lång kväll. I baren ska man kunna hänga och dricka öl, skåla i champagne eller utforska någon av deras drinkar, som exempelvis signaturdrinken "Potion of wild magic" som fortsätter vara populär.

Något man också vill främja på Ling Long är konst, vilket innebär att även detta kommer att ta plats runt om i restaurangen och baren. Visionen är att kunna erbjuda en plats för ambitiösa konstnärer som vill hänga ut, och i och med detta kommer man även att bjuda in till vernissage och försäljning av verken.

- När jag startade Ling Long var tanken att skapa en restaurang där bra mat och personlig service står i centrum. Back to basics helt enkelt - men basics som inkluderar vegetariskt så att vegetarianer inte hamnar på undantag utan också kan äta en god och kul middag, säger Umur Telmen ägare på Ling Long.

Håll koll på dj:s, evenemang och utställningar via Facebook och Instagram.

Boka din lunch här.

Läs mer om Ling Long.