Pressbild Pressbild

Vegansk lunchmacka vann Mack-SM 2019

Under fredagens final i Mack-SM på Sthlm Food & Wine stod det klart att "Kål me Morot" är Sveriges godaste macka. Den veganska lunchmackan är skapad av Viktor Lind, delägare och kock på Scandwich i Malmö.

Inspirationen till vinnarmackan kom från hösten, med ingredienser som vegansk harissamajonnäs, ångad kål, sojamarinerad portabellosvamp, karamelliserad lök och dragonpicklad morot. Viktor Linds målsättning var att skapa en vegansk smakexplosion med en bra balans mellan sött, salt, syrligt och fett; något som han uppenbarligen lyckades med.

– Det här känns såklart jättekul! Det betyder mycket att få ett kvitto på att det jag gör till vardags håller hög klass. Min ambition är att vara med och bidra till ett ökat intresse för mackan som måltid, en macka kan vara så mycket mer än vad det brukar vara. Nu ska jag fira med fest, alla finalister ska äta gemensam middag och sen får vi se vart kvällen tar oss, säger han i ett pressmeddelande.

För den som vill vara med och fira guldet har Scandwich i Stockholm segerfest med naturvin från klockan 17 på fredagskvällen den 8 november.