År 2025 markerar Wedholms Fisk 40-årsjubileum, vilket kommer att firas med pompa och ståt under hela året. Först ut i januari är ett gästspel med krögaren Johan Jureskog från Restaurang AG, som för en kväll förvandlar fiskrestaurangen till en köttkrog.
Bengt Wedholm öppnade Wedholms Fisk 1985 och restaurangen blev en av Sveriges första att belönas med en stjärna i Guide Michelin. Under 2025 fyller restaurangen 40 år, vilket ska firas ordentligt. Nuvarande krögare, Nils Molinder, har bjudit in Johan Jureskog till ett gästspel med kött i fokus den 21 januari.
– Med Johan vill vi gå så långt utanför den vanliga menyn som möjligt. Det blir en rivstart för vårt firande där sjötungor, marulkar och piggvar byts ut mot entrecôte, T-bone och Wagyukött från hela världen. Det sker helt i Bengt Wedholms anda eftersom han både var en fantastisk kött- och fiskkock, säger Nils Molinder.
Under kvällen den 21 januari serveras de främsta köttbitarna från Johan Jureskogs välrenommerade köttkrog AG. På vinlistan finns bland annat helflaskor, magnumflaskor och dubbla magnumflaskor av AG:s eget vin Silver Forge från Napa Valley.
– Bengt Wedholm är min största svenska kockidol som alltid gick sin egen väg. För 30 år sedan besökte jag hans restaurang Wedholms Kött med min pappa och åt, för första gången, kött i världsklass. Den upplevelsen ligger till grund för nästan allt jag gör i dag. Det är därför en enorm ära att få inta Wedholms Fisk där vi kommer gå all-in, säger Johan Jureskog.
De begränsade platserna finns att boka via Wedholms Fisk.