Chaikhana

4,3
4 betyg
Café
Delikatessbutik
Chaikhana
4,3
4 betyg

Bland Gamla Stans många halvblaskiga lattehak gömmer sig ett litet genuint tehus som hyser smaker i hundratal. Hel och genuin afternoon tea serveras här i både fransk stil och engelsk anda. Tillbehören varieras med snittar, scones, smörgåsar, brioches och ett gäng härliga bakverk och även bubbel. Ta en omväg på eftermiddagsfikan och besök Chaikhana.

Om nu vardagarna mest innehåller cappucino-to go och espresso över disk kanske helgen kan ge lite andrum. På Chaikhana är te mer av en tradition än en bisyssla på kvartsrasten. Chaikhana var först i Sverige med att servera afternoon tea och sedan 2004 kan tehuset stoltsera med ett ambitöst och heltäckande tekoncept. I mysiga lokaler dekorerade med hundratals tesorter förblir tedrickande en social syssla. Rena och blandade tesorter från världens alla hörn tilltalar entusiasten såväl som lekmannen.

Med nordens största tesortiment och med experter bakom disk kanske man dessutom kan upptäcka en eller två nya sorter utanför den redan välbekanta Earl Grey-familjen. Här finns nämligen ett utbud som inkluderar runt 250 tesorter och man samarbetar dessutom med två av Europas förnämsta tehus - Mariages Frères och Maison de trois Thés.

Te och scones i all ära, men på Chaikhana har man tagit steget längre och lockar likaledes med en frestande samling bakverk, tårtor, macarons, matigare smörgåsar och fräscha sallader. Vill du ha en extra fin afternoon tea-upplevelse sippar du på ett glas med bubbel till. Dessutom hittar du fina tetillbehör, perfekta att ge bort i present.

Chaikhanas var först i landet med att introducera teprovning. Du får smaka fem olika sorters teer, franska snittar kombinerat med en inblick i teets historia. Och som avslutning blir det gourmétbakelse. Om du får mersmak och vill veta mer om berättelsen om teets uppkomst och frammarsch kan du lyssna på när grundaren Ashok Kapoors föresläsningar vid Restaurangakademien i Stockholm och Umeå.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
4

Recensioner av Chaikhana

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Afternoon tea.
Har varit här ett par gånger och testat english afternoon tea meny II och fransk
Där ingår 4 st snittar , samt 2 st av dem godaste sconen jag ätit i Stockholm med 2 st marmelader och clotted cream samt en tårtbit man väljer ut deras tå...

Gott kaffe och te.
Lokalen är magiskt fint men kan kännas strängande ibland. Man får en lång meny på te sortiment och underbar personal.

Inget bakelse eller kaka för veganer.
Inget wifi

Mysig lokal i Gamla stan som ger den där klassiska Afternoon-tea känsla tillsammans med deras ljuviga sortiment av teer och goda bakelser. Lokalen var lite trångt men har dem supertrevlig personal och god service! Hit kommer man gärna igen!

Allt var toppen vi kommer tillbaka

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
4

Representerar du Chaikhana?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Chaikhana?

Chaikhana ligger på Svartmangatan 23, Gamla stan. I närheten ligger Stortorget, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Gamla Stan (ca 300m).