Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Chokladkoppen

4,3
4 betyg
Redigera Chokladkoppen

Gamla Stans mest färgglada och öppenhjärtliga fik ligger på Stortorgets välbesökta kullerstenar och här sitter man lika intimt som man dricker gott. Det här är en klassiker i Café-Stockholm och bland stadens alla kedjor och anonyma espressohak framstår Chokladkoppen som ett vardagsrum för livsbejakare av alla sorters bakgrund.

Flaggan utanför talar om fikets gay-vänliga framtoning och visserligen är det ett omtyckt café bland stadens bögar och flator. Fikets läge och generösa öppettider talar dock för en bredare publik än regnbågsflaggan som skvallrar om liberal sexualitet. Här skvallras det nämligen i största allmänhet, och stan saknar motstycke till bra tillhåll att tala ut om lördagsragget en regnig söndagseftermiddag.

Om sommaren erbjuder den lika intima uteserveringen en av Gamla Stans bästa folk-spanar-platser, och på första parkett kan man både kolla in stadens nyfikna besökare som äta en av de bästa cheese cake-skapelserna vi provat. Ögongodis var ordet, och om du både lyckats motstå de inbjudande bakverken och de söta servitörerna (för här serverar faktiskt mest killar i 25-års åldern) får du inte missa fikets charmiga tradition att dricksa.

Fler cafén får gärna inspireras av Chokladkoppens kontinentalkänsla för bordsservering, kypare med söta små anteckningsblock och arbets-t-shirts som slutar strax under naveln. Tjejer som killar, homos som heteros, turister som infödda - alla återkommer de till torgets vattenhål nummer ett, och vi börjar förstå varför.

Besök även systerfiket Café Kaffekoppen

Användarbilder på Chokladkoppen Visa alla

  • Lägg till bild
  • Cappuccino och latte – Bild från Chokladkoppen av Madiha S.
  • Blåbär paj, caramel paj – Bild från Chokladkoppen av Madiha S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
12 aug 2020

En sommar eftermiddag på stortorget, Gamla Stan kan man njuta bäst när man befinner sig på detta mysigt café. Lite trångt för att sitta ute men det finns utsikt och god kaffe.
Vi beställde Kaffe latte och cappuccino, som var verkligen goda och varma. Visa hela »

8 apr 2015

Mysigt café med lite medeltidsfeeling, ligger såklart i historiska Gamla Stan. På vintertid är det mörkt och härligt och stämningen är verkligen mysig. Deras varma choklad med vispgrädde är känd och ett måste om man som jag gillar varm... Visa hela »

Listad i: Favvocafén
1 jul 2017

Härlig ställe 😊
Små stolar men skön känsla att sitta där.

22 dec 2021