Chokladkoppen

4,3
4 betyg
Café
Chokladkoppen
4,3
4 betyg

Gamla Stans mest färgglada och öppenhjärtliga fik ligger på Stortorgets välbesökta kullerstenar och här sitter man lika intimt som man dricker gott. Det här är en klassiker i Café-Stockholm och bland stadens alla kedjor och anonyma espressohak framstår Chokladkoppen som ett vardagsrum för livsbejakare av alla sorters bakgrund.

Flaggan utanför talar om fikets gay-vänliga framtoning och visserligen är det ett omtyckt café bland stadens bögar och flator. Fikets läge och generösa öppettider talar dock för en bredare publik än regnbågsflaggan som skvallrar om liberal sexualitet. Här skvallras det nämligen i största allmänhet, och stan saknar motstycke till bra tillhåll att tala ut om lördagsragget en regnig söndagseftermiddag.

Om sommaren erbjuder den lika intima uteserveringen en av Gamla Stans bästa folk-spanar-platser, och på första parkett kan man både kolla in stadens nyfikna besökare som äta en av de bästa cheese cake-skapelserna vi provat. Ögongodis var ordet, och om du både lyckats motstå de inbjudande bakverken och de söta servitörerna (för här serverar faktiskt mest killar i 25-års åldern) får du inte missa fikets charmiga tradition att dricksa.

Fler cafén får gärna inspireras av Chokladkoppens kontinentalkänsla för bordsservering, kypare med söta små anteckningsblock och arbets-t-shirts som slutar strax under naveln. Tjejer som killar, homos som heteros, turister som infödda - alla återkommer de till torgets vattenhål nummer ett, och vi börjar förstå varför.

Besök även systerfiket Café Kaffekoppen

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Chokladkoppen Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
4

Recensioner av Chokladkoppen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

En sommar eftermiddag på stortorget, Gamla Stan kan man njuta bäst när man befinner sig på detta mysigt café. Lite trångt för att sitta ute men det finns utsikt och god kaffe.
Vi beställde Kaffe latte och cappuccino, som var verkligen goda och varma.

Mysigt café med lite medeltidsfeeling, ligger såklart i historiska Gamla Stan. På vintertid är det mörkt och härligt och stämningen är verkligen mysig. Deras varma choklad med vispgrädde är känd och ett måste om man som jag gillar varm...

Listad i: Favvocafén

Härlig ställe 😊
Små stolar men skön känsla att sitta där.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
4

Frågor och svar

Var ligger Chokladkoppen?

Chokladkoppen ligger på Stortorget 18, Gamla stan. I närheten ligger Stortorget, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Gamla Stan (ca 250m).