Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Under Kastanjen

2,9
14 betyg
Redigera Under Kastanjen

Under Kastanjen ligger mycket riktigt under ett stort kastanjeträd på Brända tomten i Gamla Stan. Här bakas och lagas bröd, kakor och mat helt utan gluten. Gör en avstickare och avnjut rykande färska bakverk, börja dagen med frukost, ät lite köttbullar eller ta ett glas champagne bland kullerstenarna.

Under Kastanjen är ett populärt stopp bland flanörer och grannar i Gamla Stan och går i ombonad husmorsstil. Här blandas café, bageri och bistro i en komplett mix för den som vill fika, äta eller ta något att dricka under promenaden mitt i Gamla Stan. Men oavsett om du är fikasugen eller riktigt hungrig kan du räkna med att allt bakas och lagas på plats. Caféet, som har två bagerier varav ett är glutenfritt, arbetar med naturligt glutenfria produkter och undviker även laktos. Nästan allt på lunch- och à la carte-menyn är (eller går att få) gluten- och laktosfritt.

Dagens lunch serveras i stort sett hela dagen på Under Kastanjen och inkluderar rustika husmansrätter som lammfilé och köttbullar med gräddsås. Soppa, toast och sallad serveras också varje dag. Den klassiska kvällsmenyn är lika rustik och har både moderna och internationella inslag. Rödbetor med getost, burgare och lammfilé är några av rätterna som får sällskap av klassiska desserter. Allt serverat på rutiga dukar i mysig bistrostil.

Inled annars dagen med macka, smoothie och juice till frukost, men missa givetvis inte heller bakverken som anpassas efter säsong. Kanske en färggrann macaron, en klassisk kanelbulle, lite kakor eller årets första semla till kaffet...

Användarbilder på Under Kastanjen Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 jun 2017

Mysigt cafe i gamla stan med stort utbud av gluten fria alternativ.

11 feb 2019

Gick dit endast för att de hade gluten och vegansk semla som visade sig vara stenhård och torr. Besvikelsen. Frågade om jag kunde få värma upp den med havremjölk och äta den som ”hetvägg” och det blev tyvärr inte någon bättre sma... Visa hela »

6 jan 2017 · Uppdaterad

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Jag var här förra sommaren. Mycket vacker plats, stort utbud av desserter allt mycket bra. Vi kommer comw tillbaka!

19 feb 2016

Vi har varit här tidigare och fikat på övervåningen, det är lika mysigt som namnet. Jag tänkte hålla i min fyra för att ge under kastanjen ett rättvist omdöme då kaffelatte och en chockadboll inte är allt de har på menyn. På... Visa hela »

30 apr 2014

Under Kastanjen ligger vackert mitt i Gamla stan med en liten uteservering.

Lokalen är uppbyggd i två delar där den mindre är lugnare och det är skönt att sitta och jobba och titta på folk. Den andra delen är den del med kassan och köket så... Visa hela »

23 maj 2017

Fick världens finaste och godaste princesstårta som var glutenfri, och till ett helt fantastiskt pris! Kommer rekommendera er till alla!!

19 sep 2021

Beställde en semla som hade övervispad grädde. (Smakade sockrad smör) och bullen var hård.

4 okt 2020

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

De har fel i den här listan eftersom de inte tillåter hundar alls!

28 aug 2016

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Bästa glutenfria tårta i stan

18 nov 2017

Det glutenfria brödet var fryst och torrt . Hundarna Fick endast vara på En väldigt liten yta där de e 3 bord och de som inte hade hund satt även där , vi fick vänta i typ 15 min på ett bord . Kommer inte att koma tillbaka

10 jun 2017

Åt på deras restaurang. Överlag god mat men dessvärre medelmåttig service där personal ifrågasatte sällskapets matpreferenser (vissa vegeterianerna äter inte ost med löpe t.ex.) samt serverade allergener till en av oss som varit tydlig med vad he... Visa hela »

22 jan 2017

Varning! Deras hamburgare var det sämsta jag någonsin ätit. Köttet var helt klart gammalt och surt. Två gulliga tjejer som servitörer, som bad i ursäkt för den extremt dåliga maten. Men trots det fick vi betala fullpris..

8 sep 2015

Nummer 1 i stan för de med celiaki

5 dec 2021

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.