Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Gigafood

4,4
5 betyg
Redigera Gigafood
Gigafood

Namnet Gigafood betyder "miljardmat" och står för jordens strax tio miljarder människor som måste dela på jordens resurser. Just därför serverar Gigafood hållbar och smakrik mat under devisen "planet loving foods" med vegansk mat i fokus.

Gigafood har tidigare varit en renodlad cateringfirma, men har numera gått över till att även driva ett café på Magnus Ladulåsgatan intill Södra Station. Caféet som är färgglatt dekorerat med rejäla växter som böljar i taket serverar precis lika färgstark mat. Här består menyn av växtbaserade rätter, sprängfyllda med nyttigheter och fria från raffinerat socker och kemiska tillsatser.

Allt som Gigafood producerar grundas i hållbarhet och de kan stoltsera med att vara det enda matkonceptet i världen vars hela sortiment är certifierat med Världsnaturfondens klimatmärkning "One Planet Plate". Det innebär att maten som serveras gynnar klimatet, den biologiska mångfalden och hälsan – en win win helt enkelt.

Under lunchen dukas det fram en buffé fylld med sallader, soppor, nybakat bröd samt olika goda röror. Utöver det kan du även botanisera bland olika smörgåsar, wraps, gröt och rawfood-tårtor – perfekt för den sötsugna. Här vill man visa vilka goda produkter man kan skapa med rena, nyttiga och miljövänliga råvaror. Kura ihop dig under blomtaket med en värmande dryck, vad sägs exempelvis om en superlatte med gurkmeja och ingefära?

Användarbilder på Gigafood Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Gigafood av Katrine L.
  • Vegansk lunchbuffé (tacofredag) inkl. Soppa och kaffe! - Bild från Gigafood av Anna T.
  • Bild från Gigafood av Ida B.
  • Bild från Gigafood av Ida B.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
19 nov 2019

Wow! Det perfekta lunchstället. Kalla mig gammalmodig men det är ganska svårt att sälja in veganskt till mig, så jag tänkte att jag förmodligen kommer gå därifrån ganska oimponerad. Men när ett ställe på Söder blir först... Visa hela »

Listad i: Lunch
27 sep 2021

Lunchbuffén är riktigt bra!

24 feb 2020

Hamnade här för en lunchdejt med saknad vän en måndag, sportlov så kan vara det som gjorde att det fanns platser vid 12-tiden.

Valde deras lunchbuffe och vilken härlig mat. Välsmakande och sen att den gör gott för vår planet är ju et... Visa hela »

22 nov 2019

Wow vilket ställe. Lugn atmosfär men med en skön energi från personalen som gör att jag vill hänga här, hela tiden. Maten var fantastisk, prisvärt och hållbart!

Vilket koncept!

Personalen jobbar med svinnkedjan och jag tycker detta ä... Visa hela »

9 jan 2020

maten är så fräsch! jag kan äta där varje dag utan problem.