Vattenverket

4,0
1 betyg
Redigera Vattenverket

Intill Kottlasjön på Lidingö finns det gamla vattenverket, som numera huserar stenugnsbageriet och caféet med samma namn. Vattenverket erbjuder både fika och lunch nära naturen, allt från nybakade bullar till sallader och smoothies.

I det tidigare vattenverket vid Kottlasjön på Lidingö har man skapat en naturnära oas där stenugnen i källaren ständigt går varm. Hit välkomnar man alla som vill koppla av en stund, omgiven av trollskogen intill den lugna sjön. Kanske som ett stopp på promenaden, som ett utflyktsmål eller för att handla med sig nybakat bröd till frukosten.

Tillsammans med ett genuint hantverk, fina råvaror och mycket kärlek skapas här Vattenverkets omtyckta bullar och bröd. Allt bakas från grunden löpande under dagen, så att bageriet alltid kan stoltsera med nybakat med den egna karaktären, som kommer från att surdegsbrödet bakas tillsammans med kanel- och kardemummabullar.

Cafémenyn kretsar förstås kring det nybakade, som matiga smörgåsar, grillade mackor, bullar och croissanter, men också färgglada sallader och amerikanska pannkakor. Och så pricken över i:et – kaffe från Lidingö rosteri, eller varför inte ett glas vin? Vattenverket vill vara en plats att längta och komma tillbaka till, om det så är en avstickare på promenaden längs sjön, för en välsmakande lunch eller för ett glas på uteplatsen.

Se även Vattenverket Näset

Användarbilder på Vattenverket Visa alla

  • Lägg till bild