Bo på vandrarhem - här finns Stockholms bästa hostel

Oavsett om du är backpacker och reser jorden runt eller bara vill ha ett billigt hotell för natten så har Stockholm mycket att erbjuda. Stan är nämligen full av bra vandrarhem för den som är på budgetresa. Här guidar vi till både personliga och centrala hostel med rum i alla storlekar, dessutom med flera spännande alternativ för ett lite mer unikt boende. Guiden till Stockholms bästa vandrarhem visar vägen till allt från ståtliga skepp till stans mysigaste fängelsebyggnad och Europas hippaste flashpacker-hostel.

Kolla även:
- Prisvärda hotell: Guiden till prisvärda hotell i Stockholm
- Sightseeing: Guiden till sightseeing i Stockholm
- Nattklubbar: Guiden till Stockholms bästa nattklubbar
- Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer
- Barer: Stockholms bästa barer

City Backpackers Hostel: Central backpackerfavorit
Detta, ett av stans mest väletablerade hostel, lockar gäster från hela världen. Bortsett från allrum och gårdsplats erbjuds bastu, frukostcafé och matbar. Vandrarhemmet hyr ut cyklar och arrangerar även olika turer. Grupper på 6-8 personer kan dessutom hyra en egen lägenhet med kök och badrum.
Prisexempel: Tvåbäddsrum med delat badrum ca 690 kr
Mer information: City Backpackers Hostel Stockholm, Upplandsgatan 2, City/Vasastan

Generator: Coolast, enligt Condé Nast
Centralt designhostel som finns i populära städer runt Europa och som kom till Stockholm 2016. Här finns privata rum, sovsalar och en studiolägenhet - men även kreativa utrymmen, urban konst och sociala happenings för alla globala flashpackers. Condé Nast Traveller har omnämnt Generator som det coolaste stället att bo på i Paris.
Prisexempel: Dubbelrum från ca 1 024 kr
Mer information: Generator, Torsgatan 10, City/Vasastan


Generator

Långholmen: Fängslande
I en gammal fängelsebyggnad från 1800-talet huserar detta miljövänliga hotell och vandrarhem som även har ett mysigt wärdshus. Boendet ligger på ön Långholmen med strandbad och joggingslinga, precis intill Hornstull och resten av Södermalm. Ta med egna lakan om du inte vill hyra på plats.
Prisexempel: Tvåbäddsrum från ca 747 kr
Mer information: Långholmen Hotell & Restaurang, Långholmsmuren 20, Södermalm

Af Chapman Hostel: Bo på vackert skepp
Den vita fullriggaren på Skeppsholmen utgör ett av stans mest originella boenden. Här erbjuds enkel- och dubbelhytter i mysiga omgivningar intill city. Båten har även sommarbar på däck med utsikt över Gamla Stan, samt ett mysigt café på land. Missa givetvis inte heller Moderna Museet några steg bort.
Prisexempel: Tvåbäddsrum från ca 800 kr
Mer information: Af Chapman Hostel, Flaggmansvägen 8, Skeppsholmen

Old Town Lodge: Historiska miljöer
Detta hostel ligger i ett hus från 1600-talet, mitt bland Gamla Stans historiska kvarter. Här erbjuds ljust renoverade rum i olika storlekar, med eller utan fönster. Bland valven finns även en grottlik sovsal som är indelad i små rum med hjälp av glasväggar och vita draperier.
Prisexempel: Dubbelrum från ca 639 kr
Mer information: Old Town Hostel, Baggensgatan 25, Gamla Stan

Rygerfjord: Till sjöss
Rygerfjord består av tre fartyg som ligger förtöjda vid Södermälarstrand nära Slussen. Testa hyttlivet ombord och promenera eller cykla till Södermalm, Gamla Stan och city. Ombord finns klassisk båtrestaurang och lounge med utsikt över Riddarfjärden. Missa inte heller soldäck med bar.
Prisexempel: Tvåbäddshytt med delat badrum ca 756 kr
Mer information: Rygerfjord Hotel & Hostel, Södermälarstrand, Kajplats 13, Södermalm

Castanea Hostel: Miljövänligt i Gamla Stan
Vid ett undangömt litet torg i Gamla Stan ligger detta miljömedvetna vandrarhem som är döpt efter ett stort kastanjeträd precis utanför porten. Välj mellan enkelrum, 2-bäddsrum, 4-bäddsrum, 6-bäddsrum och sovsal med 16 platser. Ta med egna lakan eller hyr på plats.
Prisexempel: Tvåbäddsrum från ca 590 kr
Mer information: Castanea Hostel, Kindstugatan 1, Gamla Stan

Den Röda Båten: Maritimt
Hotell och vandrarhem beläget ombord på två mysiga båtar vid Södermälarstrand. Här kan man njuta av såväl utsikten som av det korta avståndet till Södermalm och Gamla Stan. Hostelrummen har delade badrum samt ett gemensamt allrum med tv och wifi.
Prisexempel: Båthytt för 2 vuxna från ca 650 kr
Mer information: Den Röda Båten, Södermälarstrand kajplats 10, Södermalm

Skanstulls Vandrarhem: Hemtrevligt nära Sofo och Globen
Nära trendiga Sofo ligger detta populära hostel med färgglada rum i modern chabby chic-stil. Här finns ett fullt utrustat kök samt matsal med frukostbuffé och café. Läget passar även bra för den som ska till Globen som ligger två stationer bort.
Prisexempel: Tvåbäddsrum utan fönster ca 570 kr
Mer information: Skanstulls Vandrarhem, Ringvägen 135, Södermalm

Hotell & Vandrarhem Zinkensdamm: Strandläge på Söder
Mysigt beläget vid stranden och kolonilotterna på Södermalm hittas detta hemtrevliga och hållbara vandrarhem. Boendet är anpassat efter alla typer av gäster, från backpackers till affärsresenärer, och är perfekt för den som vill utforska Södermalm och resten av stan.
Prisexempel: Tvåbäddsrum med delat badrum från ca 680 kr
Mer information: Hotell & Vandrarhem Zinkensdamm, Zinkens väg 20, Södermalm

Andra guider du kanske är intresserad av
- Aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm
- Museer: Den stora guiden över Stockholms bästa museer
- Prisvärda restauranger: Prisvärda restauranger i Stockholm
- Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar
- Sommarklubbar: Sommarklubbar i Stockholm

Om guiden till Stockholms bästa vandrarhem
Guiden över Stockholms bästa hostel uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något bra vandrarhem i Stockholm som vi har glömt och borde lägga med i vår guide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på det hostel du nu väljer.

Visa på karta