Bo på vandrarhem - här finns Stockholms bästa hostel

Oavsett om du är backpacker och reser jorden runt eller bara vill ha ett billigt hotell för natten så har Stockholm mycket att erbjuda. Stan är nämligen full av bra vandrarhem för den som är på budgetresa. Här guidar vi till både personliga och centrala hostel med rum i alla storlekar, dessutom med flera spännande alternativ för ett lite mer unikt boende. Guiden till Stockholms bästa vandrarhem visar vägen till allt från ståtliga skepp till stans mysigaste fängelsebyggnad och Europas hippaste flashpacker-hostel.

Alla våra hotellguider:
Fler budgettips:

City Backpackers Hostel Stockholm

Upplandsgatan 2, Norrmalm/City/Vasastan

Central backpackerfavorit

Detta, ett av stans mest väletablerade hostel, lockar gäster från hela världen. Bortsett från allrum och gårdsplats erbjuds bastu, frukostcafé och matbar. Vandrarhemmet hyr ut cyklar och arrangerar även olika turer. Grupper på 6-8 personer kan dessutom hyra en egen lägenhet med kök och badrum.

Generator

Torsgatan 10, Norrmalm/City/Vasastan

Coolast, enligt Condé Nast

Centralt designhostel som finns i populära städer runt Europa och som kom till Stockholm 2016. Här finns privata rum, sovsalar och en studiolägenhet - men även kreativa utrymmen, urban konst och sociala happenings för alla globala flashpackers. Condé Nast Traveller har omnämnt Generator som det coolaste stället att bo på i Paris.

Långholmen Hotell & Restaurang

Långholmsmuren 20, Hornstull/Södermalm

Fängslande

I en gammal fängelsebyggnad från 1800-talet huserar detta miljövänliga hotell och vandrarhem som även har ett mysigt wärdshus. Boendet ligger på ön Långholmen med strandbad och joggingslinga, precis intill Hornstull och resten av Södermalm. Ta med egna lakan om du inte vill hyra på plats.

Af Chapman Hostel

Flaggmansvägen 8, City

Bo på vackert skepp

Den vita fullriggaren på Skeppsholmen utgör ett av stans mest originella boenden. Här erbjuds enkel- och dubbelhytter i mysiga omgivningar intill city. Båten har även sommarbar på däck med utsikt över Gamla Stan, samt ett mysigt café på land. Missa givetvis inte heller Moderna Museet några steg bort.

Old Town Hostel

Stora Nygatan 22, Gamla stan

Historiska miljöer

Detta hostel ligger i ett hus från 1600-talet, mitt bland Gamla Stans historiska kvarter. Här erbjuds ljust renoverade rum i olika storlekar, med eller utan fönster. Bland valven finns även en grottlik sovsal som är indelad i små rum med hjälp av glasväggar och vita draperier.

Rygerfjord Hotel & Hostel

Södermälarstrand, Kajplats 13, Södermalm

Till sjöss

Rygerfjord består av tre fartyg som ligger förtöjda vid Södermälarstrand nära Slussen. Testa hyttlivet ombord och promenera eller cykla till Södermalm, Gamla Stan och city. Ombord finns klassisk båtrestaurang och lounge med utsikt över Riddarfjärden. Missa inte heller soldäck med bar.

Castanea Hostel

Kindstugatan 1, Gamla stan

Miljövänligt i Gamla Stan

Vid ett undangömt litet torg i Gamla Stan ligger detta miljömedvetna vandrarhem som är döpt efter ett stort kastanjeträd precis utanför porten. Välj mellan enkelrum, 2-bäddsrum, 4-bäddsrum, 6-bäddsrum och sovsal med 16 platser. Ta med egna lakan eller hyr på plats.

Den Röda Båten

Södermälarstrand kajplats 10, Södermalm

Maritimt

Hotell och vandrarhem beläget ombord på två mysiga båtar vid Södermälarstrand. Här kan man njuta av såväl utsikten som av det korta avståndet till Södermalm och Gamla Stan. Hostelrummen har delade badrum samt ett gemensamt allrum med tv och wifi.

Skanstulls Vandrarhem

Ringvägen 135, Skanstull/Södermalm

Hemtrevligt nära Sofo och Globen

Nära trendiga Sofo ligger detta populära hostel med färgglada rum i modern chabby chic-stil. Här finns ett fullt utrustat kök samt matsal med frukostbuffé och café. Läget passar även bra för den som ska till Globen som ligger två stationer bort.

Hotell & Vandrarhem Zinkensdamm

Zinkens väg 20, Södermalm

Strandläge på Söder

Mysigt beläget vid stranden och kolonilotterna på Södermalm hittas detta hemtrevliga och hållbara vandrarhem. Boendet är anpassat efter alla typer av gäster, från backpackers till affärsresenärer, och är perfekt för den som vill utforska Södermalm och resten av stan.