Guiden till äventyrsbad och badhus i Stockholm

Guiden till äventyrsbad och badhus i Stockholm

Är du sugen på att träna på din crawl, eller ta med barnen på ett riktigt spännande äventyrsbad? I Stockholm finns det en hel del simhallar och äventyrsbad att besöka. Många av dem är även utrustade med gym, bastu och flera erbjuder gruppträning. Oavsett om du simmar för motionens skull, eller bara vill ta ett avslappnande dopp, så finns det flera ställen i Stockholm där du kan göra just det. På med badkläderna, här är guiden till badhus och äventyrsbad i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Äventyrsbad och badhus i Stockholm
  1. Eriksdalsbadet – Bada ute och inne
  2. Farsta simhall – Naturnära för barn och vuxna
  3. Sydpoolen Äventyrsbad – Ett riktigt äventyr
  4. Kronobergsbadet – Motionssim
  5. GIH-badet – Nyrenoverat
  6. Oasen – Bassäng och gym
  7. Sandsborgsbadet – Söder om Söder
  8. Sundbybergs Simhall – För alla åldrar
  9. Västertorps sim- och idrottshall – Bassäng för alla
  10. Svedmyrabadet – Extra varm bassäng
  11. Norrtälje badhus – Något för alla

Äventyrsbad och badhus i Stockholm

Eriksdalsbadet

Hemsida

Bada ute och inne

Eriksdalsbadet ligger vid Skanstull på Södermalm och är ett populärt tillhåll för både barn och vuxna som är sugna på vattenaktiviteter. Här finns ett stort äventyrsbad utrustat med rutschkanor, starka strömmar, gungor och mycket mer. På sommaren öppnar utomhusbassängerna – perfekta att svalka sig i.

Farsta simhall

Hemsida

Naturnära för barn och vuxna

I Farsta sim- och idrottshall finns aktiviteter för både barn och vuxna. Här finns ett litet äventyrsbad för små barn samt större bassänger för motionssim. Från motionsbassängen blickar man ut över vacker grön natur och Magelungen.

Sydpoolen Äventyrsbad

Hemsida

Ett riktigt äventyr

Sydpoolen i Södertälje är en destination för alla som gillar äventyr och vattenlek. Här finns en bassäng med nervkittlande vågor, flertalet spännande rutschkanor och en hel del vattenleksaker. För de allra minsta finns ett miniäventyrsbad och den som vill ta det lite lugnare kan slappa i bubbelpoolen.

Kronobergsbadet

Hemsida

Motionssim

Kronobergsbadet är ett badhus på Kungsholmen som är utrustat med en stor simbassäng på 25 meter, som är till för motionssim. Här erbjuds det även gruppträningskurser och simskola. Under vissa dagar och tider finns det möjlighet för barn att leka i en avgränsad del av poolen.

GIH-badet

Hemsida

Nyrenoverat

Efter en lång renovering öppnade GIH-badet igen under 2019 med helt ombyggda lokaler och bassänger. Här finns en stor motionssimbassäng på 25 meter, en undervisningsbassäng samt hopptorn. Badet ligger i lugna omgivningar i Lill-Jansskogen.

Oasen

Hemsida

Bassäng och gym

Oasen Bad & Motion erbjuder motionssim till härlig musik i sin simbassäng. Det finns även möjlighet att delta i gruppträning i bassängen i form av vattengympa, samt familjedagar där hela familjen kan leka i vattnet. Skulle du tröttna på poolen kan du gå vidare till gymmet i samma lokal.

Sandsborgsbadet

Hemsida

Söder om Söder

Sandsborgsbadet ligger bara några minuters resa söder om Södermalm och ligger precis vid tunnelbanan i Sandsborg. Här finns en stor simbassäng som främst är till för motionssim, men med vissa avgränsade tider då barn är välkomna att leka i bassängen.

Sundbybergs Simhall

Hemsida

För alla åldrar

I Sundbybergs Simhall kan du delta i flera olika vattenaktiviteter i bassängerna såsom motionssim, vattenträning och lek. Här finns det dessutom en plaskbassäng för de allra minsta.

Västertorps sim- och idrottshall

Hemsida

Bassäng för alla

I Västertorps sim- och idrottshall kan du hoppa från hopptornen, leka i bassängen eller motionssimma. De stora fönsterpartierna bidrar till det generösa ljusinsläppet som skapar en varm atmosfär i hallen. Vissa dagar är hela bassängen reserverad för enbart lek och bus.

Svedmyrabadet

Hemsida

Extra varm bassäng

På Svedmyrabadet kan du utöva vattengympa samt ta del av relaxtider med mysig belysning och lugn musik i den 32-gradiga bassängen. Här är det mysigt intimt och mer anpassat för en vuxnare publik, som använder badet till avslappning.

Norrtälje badhus

Hemsida

Något för alla

Norrtälje badhus ligger på en kulle med fin utsikt och här finns något för alla åldrar. I badhuset hittar du bland annat en bassäng för motionssim, en hopp- och äventyrsdel med vattenrutschkana, rekreationsbassäng, bubbelpool och relaxavdelning med varmpool.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;